Ντ. Μπακογιάννη: Ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση

Η Ντ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του 88,6 ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι ο Καμμένος δεν θα προχωρήσει σε κινήσεις αποσταθεροποίησης.

Δεν πιστεύω ότι θα ρίξει ο Καμμένος την κυβέρνηση, θα μείνει κολλημένος στην καρέκλα του μέχρι το τέλος, θα μείνει αν μπορέσει και 24 ώρες παραπάνω για να μαζέψει τα πράγματά του. Τα ξέρει και ο κ. Τσίπρας αυτά”. Τις εκτιμήσεις αυτές διατύπωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και τόνισε: “Ο μόνος που βλάπτεται είναι η εικόνα της χώρας. Ο κ. Καμμένος δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση. Βολεύονται και οι δύο”.

“Εχει ωριμάσει πλέον -συνέχισε- και σε επίπεδο κοινοβουλευτικό ότι η λύση πλέον είναι οι εκλογές, η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις. Η χώρα βρίσκεται σε οιονεί προεκλογική περίοδο, έχουν κατεβάσει όλοι τα μολύβια, αυτά έχουν άμεση αντανάκλαση στην οικονομία. Κανονικότητα δεν υπάρχει από τη στιγμή που δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές. Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές και καθαρίσει η εικόνα τόσο καλύτερα για τη χώρα. Η κρίση στην Ιταλία ασφαλώς και επηρεάζει τα ελληνικά ομόλογα αλλά τα επηρεάζει περισσότερο απ όσο τα πορτογαλικά γιατί εδώ υπάρχει το ρίσκο της χώρας και το ρίσκο της χώρας υπάρχει λόγω της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου”.

Κατά την Ντ. Μπακογιάννη, “υπάρχουν πολλοί που έχουν ισχυρή επιχειρηματολογία ότι τα αντίμετρα θα βοηθούσαν περισσότερο στην παραγωγικότητα απ όσο η μη περικοπή των συντάξεων”.

Αναφορικά με το Σκοπιανό η πρώην ΥΠΕΞ ανέφερε: “Δεν έκανα κανένα σικέ παιχνίδι το 2008 στο Βουκουρέστι. Διαπραγματεύτηκα με όση πειθώ είχα και εκ μέρους της κυβέρνησής μου, ομοφώνως, υπάρχουν όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι η ΝΔ είχε αρνηθεί τα δύο πράγματα που έδωσε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, την εθνότητα και τη γλώσσα. Δεν συμφέρει τη χώρα μας να μη λυθεί το μακεδονικό. Αν κερδίσουμε τις εκλογές θα ξεκινήσουμε από μηδενική βάση της διαπραγμάτευση, θα είναι δυσκολότερο μετά από όσα έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς σύνθετη ονομασία. Το κόμμα της ΝΔ το εκφράζει ο Κυρ. Μητσοτάκης και κανένας άλλος”.

Η Ντ. Μπακογιάννη σχολίασε επίσης το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βαυαρία: “Ευχαριστήθηκα που αυξήθηκε το ποσοστό των Πρασίνων και όχι της ακροδεξιάς. Η Βαυαρία δεν έπεσε στην παγίδα της ακροδεξιάς.Είναι μια υγιής αντίδραση αυτή του βαυαρικού λαού. Προβλέπω κυβέρνηση συνεργασίας Χριστιανοκοινωνιστών-Πρασίνων και αυτό θα είναι κάτι υγιές”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την οικογενειοκρατία, επεσήμανε: “Ο καθένας από εμάς κρίνεται από το λαό. Γι αυτό υπάρχουν πολιτικοί από μεγάλες οικογένειες που επέζησαν και άλλοι που βρέθηκαν στα αζήτητα. Δυστυχώς για εμάς που ανήκουμε σε πολιτικές οικογένειες, επειδή υπάρχει λογική και θεμιτή αμφισβήτηση, πρέπει να αποδεικνύουμε διπλά αν κάνουμε ή δεν κάνουμε”.

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί