Κρητικοί κομματικοί φεουδάρχες, αχρείαστοι υποβολείς

Αρχίζουν να έχουν πλάκα τα προεόρτια των αυτό-διοικητικών επερχόμενων εκλογών όπου έχουν ήδη αρχίσει τα «όργανα» θυμίζοντάς μας τα σύνθεση του Δ. Μούτση «για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην κι οι επόμενες, ανώνυμες κι επώνυμες και γενικώς…»

Τα «ορφανά» του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ τα εποφθαλμιούν δεξιοί κι αριστεροί, οι «επαγγελματίες» της αυτοδιοίκησης πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να έχουν λόγο ύπαρξης και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τους κομματικούς «αρχοντοχωριάτες»  να προβαίνουν σε αξιολογήσεις των δημάρχων λες και παίρνουν μέρος σε κανένα ριάλιτι και να βαθμολογούν θετικά ή αρνητικά τον οποιονδήποτε, αλλά κατά τ’ άλλα θέλουν «ακομμάτιστη» αυτοδιοίκηση, τρομάρα τους!

Από την επικαιρότητα πάντως αυτό που προκύπτει –αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα- είναι ότι θα δούμε πολλά «παρά φύσει» και οι πολίτες θα ζαλιστούν τόσο πολύ, ώστε να απαξιώσουν και αυτό τον θεσμό. Οι Σπορτ-Μπίληδες των  κομμάτων φαίνεται να πιάνουν δουλειά, όταν αντί να ομιλούν βαθμολογώντας Δημάρχους και Αντιδημάρχους καλό θα ήταν να βλέπουν το αίσχος της κομματοκρατίας και τις αθλιότητες στελεχών αυτών των κομμάτων βουτηγμένα στη διαφθορά και τη ρεμούλα. Το θράσος κάποιων δεν έχει όρια!

Η παρουσία των «υψηλού» επιπέδου «αξιολογητών» που βαθμολογούν δημάρχους, εμμέσως πλην σαφώς, δίνουν κίνητρο στα κομματόσκυλα και μόνο να εμπλακούν στα Δημοτικά και αποθαρρύνουν οποιονδήποτε έντιμο και εκτός «λογικής» των κομμάτων να ασχοληθεί με τα κοινά, έτσι ώστε να εμπεδωθεί η κομματική φεουδαρχία.

Η χώρα, αλλά και ο τόπος μας, έχει πληρώσει το τίμημα αυτού του κομματικού φεουδαρχισμού, όπου τα βιλαέτια ήταν χωρισμένα και οποιαδήποτε νηφάλια ή αξιοπρεπής φωνή έπρεπε να φιμώνεται λες και η ύπαρξη, η ζωή και η καθημερινότητά μας ως δημότες είναι υπόθεση κάποιου Γραμματέα ή εκπροσώπου κόμματος.

Προφανώς ο Δήμαρχος της πόλης του Ηρακλείου θα κριθεί στην ώρα του από όλους εμάς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην πόλη για όσα έκανε ή δεν έκανε. Δεν χρειαζόμαστε ως πολίτες κομματικούς υποβολείς, ειδικά όταν εκείνοι θα έπρεπε να κοιτούν την «καμπούρα» τους που δεν είναι και μικρή…

Δημότης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί