Π. Πολάκης: Θα κερδίσουμε τις εκλογές, αν βάλουμε κάποιους φυλακή

Αισιόδοξος για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε μπροστά μας τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Θα τις κερδίσουμε, αν κάνουμε αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης φτωχής πλειοψηφίας, αν δεν κόψουμε τις συντάξεις, αν αυξήσουμε το βασικό μισθό, αν υλοποιήσουμε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Θα κερδίσουμε, αν βάλουμε κάποιους φυλακή. Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία, δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σ’ αυτή τη χώρα».

Ειδική αναφορά έκανε και στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, επιρρίπτοντας ευθύνες για καθυστερήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Έχουμε τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων. Έχουμε, αλλά δεν είναι η πραγματικότητα αυτή. Τα κονδύλια έχουν φύγει από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αλλά στη ζωή δεν έχουν πέσει. Υπάρχει ένας μηχανισμός, ο οποίος είναι εχθρικός γιατί έχει συνηθίσει να δουλεύει με όρους πελατειακούς και παραοικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, διερωτήθηκε αν «μπορεί ένας υπάλληλος να καθυστερεί ένα έργο, το οποίο έχει τεράστια σημασία για μια τοπική κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό, παρατήρησε ότι στη Συνταγματική Αναθεώρηση θα πρέπει να υπάρχουν πρόνοιες για την επιτάχυνση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και για την παραχώρηση αδειοδοτικών αρμοδιοτήτων στις αποκεντρωμένες δομές του κράτους, στους δήμους και τις περιφέρειες.

«Εάν δεν προβλεφθούν πολύ συγκεκριμένες αλλαγές στη λειτουργία του κράτους δεν πρόκειται να υπάρξει υλοποίηση αριστερού σχεδίου και παραγωγικής ανασυγκρότησης» κατέληξε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί