«Ο ΕΦΚΑ επιτυγχάνει πλεονάσματα» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας

«H ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός της δεν έχει όριο. Το κόμμα που χρεοκόπησε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υπόσχεται να το καταργήσει με τις ιδιωτικές συντάξεις εμφανίζεται ως δήθεν υπερασπιστής της αλληλεγγύης των γενεών» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Οι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού συστήματος δεν πείθουν κανέναν με τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη τους» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι οι ίδιοι θεσμοθέτησαν τη δυνατότητα χρήσης του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και οι ίδιοι είναι που πρώτοι έκαναν χρήση του ΑΚΑΓΕ το 2014. «Οι ίδιοι που έκοψαν τις συντάξεις έως 50%, παρέδωσαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ και με 386.444 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές, ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ» τονίζει το υπουργείο.

«Η σημερινή κυβέρνηση αποκατέστησε τη βιωσιμότητα και την αξιοπιστία του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Δεν “σπάει” κανέναν κουμπαρά, αφού η επιχορήγηση του ΑΚΑΓΕ είναι νομοθετημένη και ενταγμένη στον αρχικό προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).Σε αντίθεση με το φαύλο κύκλο των περικοπών, των εξοντωτικών εισφορών, των αυξανόμενων οφειλών και των ελλειμμάτων στα πρώην ταμεία, σήμερα ο ΕΦΚΑ επιτυγχάνει πλεονάσματα, έχοντας περιορίσει, από τον Ιανουάριο του 2015, τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις κατά 76,9%, από 168.922 εκκρεμείς το 2014 σε 39.061, παρόλο που στο μεσοδιάστημα είχαν υποβληθεί 530.078 νέες αιτήσεις κύριων συντάξεων.Αυτή είναι η πραγματικότητα. Επιτέλους, ας κάνουν την αυτοκριτική τους για τα πεπραγμένα τους» υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.

Από 1/1/2015 έως 30/09/2018 έχουν καταβληθεί 725.258 συνταξιοδοτικές παροχές

«Σε ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας -όχι για πρώτη φορά- εξελίχθηκε η σημερινή πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ”. Η εκπομπή, λειτουργώντας ως φερέφωνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιδόθηκε σε ακατάσχετη καταστροφολογία και σε ψεύδη, για να υποστηρίξει το διάτρητο αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση.

«Με τον ισχυρισμό για δήθεν “χάος στον ΕΦΚΑ”, υποστήριξε πως δεν εκδίδονται συντάξεις, όταν, από 1/1/2015 έως 30/09/2018, έχουν καταβληθεί 725.258 συνταξιοδοτικές παροχές, συνολικού ποσού 4,632 δισ. ευρώ. Ειδικά, οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 76,9%, στις 39.061 από 168.922 που τις άφησε η ΝΔ, ενώ ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι πλεονασματικός για δεύτερη χρονιά» υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας.

«Ισχυρίζεται, ακόμα πως η κυβέρνηση προκάλεσε κατάρρευση της αγοράς εργασίας, αποκρύπτοντας, μεταξύ άλλων:ότι επί της σημερινής κυβέρνησης έχουν αυξηθεί πάνω από 300.000 οι θέσεις εργασίας και το 70% αυτής της αύξησης είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης, ότι έχει μειωθεί περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες η ανεργία, ότι λήφθηκαν ουσιαστικά μέτρα καταπολέμησης της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, ότι μπήκαν για πρώτη φορά κανόνες στις εργολαβίες, ότι ενισχύθηκαν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και μειώθηκε η αδήλωτη εργασία. Απαξιώνει, επίσης, την επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση από τον Ιανουάριο του 2019 του κατώτατου μισθού, γνωρίζοντας ότι, ως καλό φερέφωνο της ΝΔ, πρέπει να ικανοποιεί και τα “θέλω” του ΣΕΒ. Τέλος, η εκπομπή που έχει ποντάρει όλα της τα λεφτά στην απομείωση της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2019 και τρομοκρατεί διαρκώς συνταξιούχους και ασφαλισμένους δεν ανέχεται το ενδεχόμενο μη εφαρμογής του μέτρου και το δείχνει» προσθέτει το υπουργείο Εργασίας.

«Καμία διαστρέβλωση της αλήθειας δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το έργο της υπέρ του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί