Δύο νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας Κάλουμ στη Βρετανία

Η καταιγίδα Κάλουμ άφησε πίσω της δύο νεκρούς στη Βρετανία. Η καταιγίδα προκάλεσε επίσης, σοβαρές πλημμύρες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το φαινόμενο έχει πλέον εξασθενήσει, όμως τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, από κατολίσθηση του εδάφους κοντά στο χωριό Κόουμντουαντ, στο Καρμάρθενσιρ της Ουαλίας, σκοτώθηκε ένας άνδρας. Η κομητεία αυτή έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, καθώς ο ποταμός Τόουι υπερχείλισε, αναγκάζοντας τις αρχές να καλέσουν τους κατοίκους να αποφεύγουν την πόλη Κάρμαρθεν.

Στο Μπράιτον, στη νότια Αγγλία, ένας άνδρας παρασύρθηκε από τα κύματα της μανιασμένης θάλασσας και σκοτώθηκε, παρά την κινητοποίηση των λιμενικών αρχών, που επανέλαβαν την έκκλησή τους προς όλους να μην πλησιάζουν στις ακτές.
Η μετεωρολογική υπηρεσία, εξέδωσε έντεκα προειδοποιήσεις για πλημμύρες στην Ουαλία και την Αγγλία. Προβλέπει όμως ότι μέχρι το τέλος της ημέρας στις πληγείσες περιοχές οι συνθήκες θα επανέλθουν στο φυσιολογικό για την εποχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί