“Πάγωσε” ο Σταύρος…

Έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παγώσει την “υπόθεση Αρναουτάκη”, για την οποία πολλοί σκίζουν τα ιμάτιά τους, λες και τους ενδιαφέρει το συμφέρον του τόπου ή το καλό της αριστεράς. Εκείνοι, δηλαδή, που από το πρωί μέχρι το βράδυ παίρνουν γραμμή από τον Αυγενάκη ή τον Κεγκέρογλου, και ταυτόχρονα βγαίνουν να υποστηρίξουν ότι έχει “συμφέρον” η αριστερά να υποστηρίξει Αρναουτάκη!

Γιατί φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα εμφανίζει το μεγάλος φίλιος περίγυρος των (ακριβοπληρωμένων, όπως μπορείτε να δείτε εδώ) μέσων Αρναουτάκη; Επειδή οι διαρροές που έγιναν για τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και την εισήγηση του γραμματέα Πάνου Σκουρλέτη δεν περιλαμβάνουν το όνομα του χρισμένου από το ΚΙΝΑΛ, νυν περιφερειάρχη Κρήτης.

Κι αυτό αν και ο ΣΥΡΙΖΑ- κατά τις διαρροές από την Πολιτική Γραμματεία- είναι έτοιμος να ανακοινώσει τη στήριξη σε 7 υποψήφιους για τις περιφέρειες. Και σε αυτή τη λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται ο “σίγουρος” Αρναουτάκης, όπως έγραφαν μέχρι και πριν λίγες ώρες μέσα της Κρήτης.

Σύμφωνα λοιπόν, με πληροφορίες που δημοσίευσε και η “Αυγή” (έχει σημασία ότι τις έγραψε και η εφημερίδα της αριστεράς), έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να ανακοινώσει το «χρίσμα» σε 7 Περιφέρειες.

Πρόκειται για τους δύο νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Φαντάζομαι ότι αν δεν υπήρχε θέμα με Αρναουτάκη (τον περιφερειάρχη της καρδιάς της, όπως τον έχει χαρακτηρίσει η Ντόρα Μπακογιάννη), θα ήταν σε αυτή τη λίστα. Στην οποία είναι ένας άλλος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ο Απόστολος Κατσιφάρας, τον οποίο έφεραν να στηρίζεται ως “δίδυμο” με τον περιφερειάρχη Κρήτης.

Πάντως ο Κατσιφάρας έχει πολλές διαφορές και στο επίπεδο άσκησης της πολιτικής και στο αποτέλεσμα, από τον νυν Κρήτης…

Μάλλον μίκρυνε και το καλάθι για τον Σταύρο μετά τα όσα έρχονται στο φως για τις δράσεις της περιφέρειας, κι όσα αναμένονται τις επόμενες ημέρες…

Εντελώς ενδεικτικά

Η περιφέρεια Κρήτης… “πρότυπο”, στον πάτο της Ευρώπης!- Στην 250η θέση (στις 263 της ΕΕ), 11η στις 13 στην Ελλάδα! (εικόνες)

Ο φοβερός “Φουχτουλάκης” του Στ. Αρναουτάκη, ή πώς οι δήμαρχοι της Κρήτης αδειάζουν τον περιφερειάρχη, φίλο του Φούχτελ

Ένα σκάνδαλο με την υπογραφή του περιφερειάρχη Κρήτης: Πώς έγινε “κουρέλι” διεθνής διαγωνισμός!- Οι “φωτογραφίες” και οι αλλαγές όρων, μετά την ανάθεση! (έγγραφα)

Εισαγγελική έρευνα για διαγωνισμό – σκάνδαλο της περιφέρειας, με τις υπογραφές Αρναουτάκη και υπηρεσιακών- Η εργολαβία με διακήρυξη “φωτογραφία”! (έγγραφα)

Πώς μεθοδεύει η περιφέρεια την αγορά ακινήτου έναντι 8,5 εκ. ευρώ, μέσω διαγωνισμού με… φωτογραφίες! (έγγραφο)

Το θέμα με τον Αρναουτάκη δεν είναι απλώς ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί