Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραία τσιγάρα και καπνό (Εικόνα)

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων με επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, κατελήφθη βραδινές ώρες χθες ο  28χρονος να εξέρχεται από οικία στην περιοχή του Ηρακλείου, την οποία όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποιούσε ως αποθήκη και να τοποθετεί ύποπτες πλαστικές σακούλες σε δίκυκλο όχημα. Κατά τη διενέργεια ελέγχου στις σακούλες βρέθηκαν 100 πακέτα τσιγάρων και 17 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, στερούμενα ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην ανωτέρω οικία (αποθήκη), παρουσία δικαστικής λειτουργού, βρέθηκαν 1100 πακέτα τσιγάρων  και 410 συσκευασίες καπνού, ενώ στην οικία του 28χρονου βρέθηκαν ακόμη 42 πακέτα τσιγάρων  και δεκατέσσερις  14 συσκευασίες καπνού.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά 1.242 πακέτα τσιγάρων, τετρακόσιες σαράντα μία  441 συσκευασίες καπνού των 50 γραμ. η κάθε μία , το δίκυκλο όχημα, ενώ κατόπιν ενημέρωσης από το Τελωνείο Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των 10.505,24 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί