Τρ. Αλεξιάδης: «Να συνεργαστούμε στα Βαλκάνια με εκείνους που δεν θέλουν να γυρίσουμε σε αδιέξοδες καταστάσεις του παρελθόντος»

Στην εκπομπή ”Παρεμβάσεις” του BlueskyTv μίλησε την Τετάρτη 10/10 ο Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, τις δηλώσεις του Π. Καμμένου, τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Τρ. Αλεξιάδης σημείωσε πως «πρέπει να δούμε την συνολική εικόνα για τα Βαλκάνια και πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή και να συνεργαστούμε με κυβερνήσεις που θέλουν να προχωρήσουν τα θέματα και όχι να μας γυρίσουν σε αδιέξοδες καταστάσεις του παρελθόντος».

Για τις δηλώσεις του Π. Καμμένου, επισήμανε πως «απλά μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου, απαντούν στο όλο ζήτημα. Το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια τα θέματα αρμοδιοτήτων, λειτουργίας της Κυβέρνησης κλπ. Κάθε Υπουργός έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και όταν κάποιος Υπουργός θέλει να θέσει γενικότερα ζητήματα, υπάρχουν κυβερνητικά όργανα για να το κάνει. Δεν έχουν τεθεί τέτοια θέματα και δεν υπάρχει σχετική Κυβερνητική απόφαση. Βεβαίως καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη για το τι λέει, που και πότε το λέει».

«Η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη για τα εθνικά ζητήματα, γιατί λύνουμε ένα θέμα που κληρονομήσαμε και το λύνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι επίσης μία κρίσιμη περίοδος γιατί επιδιώκουμε να βγούμε στις αγορές, κάτι που απαιτεί πολιτική σταθερότητα και ηρεμία», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι επικίνδυνο (σε σχέση με την ΠΓΔΜ) κάποιοι να μην καταλαβαίνουν τα προβλήματα αποσταθεροποίησης και γεωπολιτικών αλλαγών, στην γειτονική χώρα που θα βλάψουν τελικά τα εθνικά μας συμφέροντα».

Για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Τρ. Αλεξιάδης είπε πως «είμαστε μία κυβέρνηση δύο διαφορετικών κομμάτων. Σεβόμαστε βεβαίως την συνεργασία αυτή. Σε επίπεδο κυβέρνησης πρέπει όλοι να σεβαστούμε το Σύνταγμα της χώρας μας και τις αρμοδιότητές των Υπουργών».

Το σχετικό βίντεο:

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί