Κύπρος: Παιδοκτόνος μηνύει τον εν ζωή γιο του! – «Με τραυμάτισε όταν προσπάθησε να μου πάρει το όπλο»

Αποζημιώσεις πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ ζητά με αστική αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο 74χρονος παιδοκτόνος της Παραμύθας, Τιμολέοντας Θεμιστοκλέους,

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη», ο 74χρονος ενάγει τον μεγαλύτερο του γιο Αλέξανδρο για τραύματα που του προκάλεσε μετά τη δολοφονία του μικρότερου γιου του καθώς και τον γενικό εισαγγελέα για «απάνθρωπη και σκληρή μεταχείριση προς το πρόσωπό του», απαιτώντας αποζημίωση για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του και παραβίαση των δικαιωμάτων ζωής και σωματικής του ακεραιότητας».

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο 74χρονος είχε ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της καταδίκης του από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» αξίωνει επίσης ακύρωση της δωρεάς της οικίας, αφού υποστηρίζει ότι αυτό δικαιολογείται επειδή ο εναγόμενος γιος του, του συμπεριφέρθηκε απάνθρωπα, τον κτύπησε και όπως ισχυρίζεται στο δικόγραφο της αγωγής, κατέθεσε ψευδώς εναντίον του στη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Να θυμίσουμε ότι όπως προκύπτει από την καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, το θύμα ήταν 20 ετών, στρατιώτης, και ο αδελφός του, έναν χρόνο μεγαλύτερος, φοιτητής. Μεταξύ του πατέρα και του θύματος υπήρξε έντονη συζήτηση που αφορούσε στο όχημα της οικογένειας. Η συζήτηση ήταν έντονη και ο πατέρας αντέδρασε, πήρε το κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε τον γιο του, εξ επαφής, στην κοιλιά. Τότε, ο άλλος του γιος επενέβη, ακολούθησε μάχη μεταξύ τους και τελικά κατάφερε να αφοπλίσει τον πατέρα του, τον οποίο, προκειμένου να τον ακινητοποιήσει, κτύπησε με το κοντάκι του όπλου στο κεφάλι.

Ο 74χρονος συνελήφθη αμέσως και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ με απόφαση του Κακουργιοδικείου, τον περασμένο Απρίλιο, καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί