Ο Α. Λουλουδάκης στη συνεδρίαση των σοσιαλιστών της Επιτροπής Περιφερειών

Στη συνεδρίαση της σοσιαλιστικής ομάδας της ευρωπαϊκής επιτροπής περιφερειών στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Απόστολος Λουλουδάκης, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου .
Στη συνεδρίαση κυριάρχησε το θέμα της δέσμης των μέτρων που περιλαμβάνει το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο σχετικά με την περίοδο 2021-2027 .
Υπήρξε ιδιαίτερος προβληματισμός σχετικά με τις προκλήσεις που έχει δεχτεί ο θεσμός και το οραμα της ΕΕ και επισημάνθηκε ο στρατηγικής σημασίας ρόλος των περιφερειακών και τοπικων αρχών για την αποκατάσταση εμπιστοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση .
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακούει μέσω των τοπικων αρχών τους πολίτες και ιδιαίτερα  την νέα γενεια .
Υπήρξε ιδιαίτερος προβληματισμός για την αποτυχία του πρόσφατου  δημοψηφίσματος στην Ρουμανία λόγω της χαμηλής συμμετοχής και θεωρήθηκε ως μια νίκη των συντηρητικών και ξενοφοβικών πολιτικών δυναμεων και μια συμβολικού χαραχτήρα ήττα για την αριστερα που βρίσκεται στην κυβέρνηση της Ρουμανίας .
Επισης ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρόταση για τη θέσπιση Προγράμματος για το Περιβάλλον και την δράση για το κλίμα (LIFE) και την κατάργηση του του κανονισμού αριθ.293/2013 .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί