Επικοινωνία Ηγουμενίδη με τον Υπουργό Παιδείας για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για τους πυρόπληκτους φοιτητές του Παν. Κρήτης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για τους φοιτητές που διέμεναν στην κατεστραμμένη από την πυρκαγιά Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Με αφορμή την τελευταία επιστολή πυρόπληκτου φοιτητή που διέμενε στην εστία και μετά από επικοινωνία του βουλευτή με τον ίδιο, ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώθηκε από τον Υπουργό για τις ενέργειες του Υπουργείου σχετικά με την  υλοποίηση όλων των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί.

Δείτε επίσης:

Απελπιστική η κατάσταση για τους φοιτητές μετά την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, τονίστηκε η έγκαιρη απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το έκτακτο βοήθημα των 184.000 ευρώ που πιστώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου από το Υπουργείο Παιδείας στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης, και η συμφωνία με την Πρυτανεία -κατά την μετάβαση του Υπουργού στο Ηράκλειο- για την κάλυψη αυτού του ποσού από τους πόρους του Πανεπιστημίου μέχρι την χρονοβόρα τελική εκταμίευση.

Σχετικά με το θέμα της ποιότητας στέγασης, τονίστηκε ότι μετά την εξασφάλιση των δύο ξενοδοχείων για τη διαμονή, η ποιότητα παροχής των υπηρεσιών δεν μπορεί να ελεγχθεί κεντρικά, και προτείνεται η συγκρότηση επιτροπής από την Πρυτανεία και εκπροσώπους των φοιτητών για τον έλεγχο των ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μετακίνησης, που επίσης τίθεται στην επιστολή του φοιτητή, τονίστηκε η δέσμευση του Πρύτανη για διευθέτηση του ζητήματος από την ίδια τη Πρυτανεία.

Τέλος, ο Νίκος Ηγουμενίδης, σε επικοινωνία του με εκπρόσωπο των φοιτητών, μετέφερε στο Υπουργείο Παιδείας το αίτημα των φοιτητών για απευθείας επαφή με εκπρόσωπο του Υπουργείου για όλα τα ζητήματα που προκύπτουν.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί