Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: Από τα μυστικά δείπνα του Κυριάκου μέχρι το “οχι” στον Γαβρόγλου για τους φοιτητές! (φωτο)

Χθες μετά την αντιμετώπιση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και σε δηλώσεις του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον του! Λίγο μετά, αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του υπουργού Παιδείας, ο οποίος με εντολή του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα καλύψει όλα τα έξοδα διαμονής και τρέχοντα, των 65 φοιτητών που διέμεναν στη φοιτητική εστία που καταστράφηκε. Κι αντί γι αυτό, έστειλε τους φοιτητές να μείνουν σε σκηνές στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου!

Δείτε: Ο υπουργός Παιδείας ζητάει να μείνουν σε ξενοδοχείο οι άστεγοι φοιτητές και ο πρύτανης τούς στέλνει σε… σκηνές!

Όσο παράξενα ακούγονται όλα αυτά, έχουν την εξήγησή τους: στον χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν είναι μυστικό ότι ο πρύτανης, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, εντάχτηκε στον στενό κύκλο του αρχηγού της ΝΔ. Μονίμως είναι σε μια κόντρα με το υπουργείο, ακόμα και στα αυτονόητα, όπως αυτό με τη στέγαση των φοιτητών.

Στο στενό επιτελείο “Μητσοτάκη

Με δημοσίευμά του το Newpost, στις 17 Ιανουαρίου 2017, αποκάλυπτε ένα “μυστικό” δείπνο του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια ομάδα που στελέχωνε την έμπνευσης Αυγενάκη κομματική “ακαδημία στελεχών της ΝΔ”. Ανάμεσα στα επίλεκτα στελέχη της “ακαδημίας” ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος, όπως δείχνει η φωτογραφία του Newpost αλλά κάνει αναφορά και το κείμενο, ήταν ανάμεσα στους εκλεκτούς του… μυστικού δείπνου Μητσοτάκη! Και μάλιστα καθήμενος εκ δεξιών του πρόεδρου της ΝΔ!

Ενώ το παρασκήνιο στις 18 Ιανουαρίου 2017 έγραφε σε σχόλιο με τίτλο “Δείπνο” Μητσοτάκη με άρωμα πρόωρων …εκλογών 

“Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει μπροστά τις μηχανές και στελεχώνει την κυβέρνηση που θα συγκροτήσει μετά τις εκλογές, τους δημόσιους οργανισμούς αλλά και τις κομματικές θέσεις με στελέχη που προέρχονται από τον κόσμο της αγοράς, που έχουν εμπειρία στον τομέα τους και είναι επιτυχημένοι επαγγελματικά, ώστε να συμβάλλουν με τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρέθεσε δείπνο σε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια της Πολιτικής Ακαδημίας, για να τους ευχαριστήσει. Δίπλα στον κ. Μητσοτάκη βρέθηκαν εκτός από τον κ. Αυγενάκη, μεταξύ άλλων ο κ. Ταραντίλης που επίσης δίδαξε στους κύκλους της Ακαδημίας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας και οι καθηγητές Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Ομάδων Συμφερόντων, Κώστας Λάβδας, Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Υφαντής, Επιστήμης των Υπολογιστών και Διευθυντής του Ιντσιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, Κώστας Στεφανίδης και Φιλοσοφίας, Γιώργος Στείρης”.

Οι σχέσεις με Μητσοτάκη, μέσω Αυγενάκη

Φυσικά αυτή δεν είναι η μόνη απόδειξη ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι στον στενό πυρήνα του προέδρου της ΝΔ. Ούτε ότι σε κάθε κάλεσμά του, από το συνέδριο μέχρι άλλες δραστηριότητες, δίνει πρώτος την παρουσία του.

 

 

Ακόμα και σε ιδιωτικές παρουσίες του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του, ο κ. Ζώρας παρίσταται. Όπως όταν ο πρόεδρος της ΝΔ και η σύζυγός του ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή αρχαιολογία κ. Σταμπολίδη στο μουσείο της Ελεύθερνας. Το ζεύγος Μητσοτάκη συνόδευαν βουλευτές και κομματικά στελέχη, αλλά και ο κ. Ζώρας, που μάλιστα παρακάθισε και στο γεύμα με την οικογένεια Μητσοτάκη και τα στελέχη της ΝΔ.

Και δεν ξεχνούμε ότι σε μια από τις δίκες των φοιτητών του Φυσικού, τον Φεβρουάριο του 2017, παρακινούσε το δικαστήριο, ως πρυτανεία, να καταδικαστούν οι φοιτητές, αλλά να μην τους δοθεί η ανώτατη ποινή!

 

Ούτε ότι στα τραπέζια και τις συνάξεις του Λευτέρη Αυγενάκη και των στελεχών της ΝΔ είναι ο πρώτος συνδαιτυμόνας…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί