Προκαλεί ο Ζάεφ: Πλέον υπάρχει μόνο μία Μακεδονία, η δική μας

Μια σαφώς αμφιλεγόμενη και προκλητική δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, από τις ΗΠΑ όπου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και μέλη της διασποράς της χώρας του.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών και την ανάγκη να εγκριθεί από το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, ο Ζάεφ είπε χαρακτηριστικά:

«Επιτέλους για εμάς η χώρα μας αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Μακεδόνες ζουν σε μακεδονικό έθνος που αναγνωρίζεται από όλους και πλέον η ταυτότητα θα είναι επιβεβαιωμένη και δεν θα γίνει αντικείμενο διαφωνιών ενώ επιβεβαιώνεται και αναγνωρίζεται στη “μακεδονική” γλώσσα.

Αντιλαμβάνομαι τη δυσαρέσκεια της διασποράς μας για την προσθήκη της “Βόρειας” στην ονομασία μας, δεν είναι εύκολο να το δεχτούμε. Αλλά δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο εκτός από τη δική μας.

Το βόρειο μέρος της Ελλάδας, είναι Ελλάδα, το δυτικό μέρος της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αλλά αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Προσέθεσε, δε, ότι «γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί