Ηράκλειο: Καταγγελία για επτά εργατικά ατυχήματα σε 1.5 χρόνο

Τα επτά εργατικά ατυχήματα σε μόλις έναν χρόνο έφτασε εργολάβος στην ανακύκλωση, όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Όπως αναφέρουν, γίνονται συνεχώς καταγγελίες αλλά η «μαύρη λίστα» μεγαλώνει και ο εργολάβος συνεχίζει απλά να το «παίζει» αφεντικό:

«Δυστυχώς για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται αυτό που τόσο καιρό φωνάζουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης για τις τραγικές συνθήκες εργασίας, και τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, το έβδομο εργατικό ατύχημα προστίθεται στην μαύρη λίστα του εργολάβου, μέσα σε έναμιση χρόνο το οποίο έρχεται για να δείξει πως τα όσα ακούγονται και γράφονται για την ασυνέπεια και την ασυδοσία του δεν είναι απλώς παραμύθια δίχως δράκο. Αντιθέτως όλα όσα καταγγέλλονται από τους εργαζόμενους και το σωματείο δεν είναι προφητείες αλλά η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στην εργασία τους και τις συνθήκες που εργάζονται με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Μόλις προχθές, 2 οχήματα στο εργοστάσιο συγκρούστηκαν μεταξύ τους , στέλνοντας τον ένα χειριστή τραυματισμένο στον αυχένα στο νοσοκομείο. Αιτία ήταν πως το περονοφόρο όχημα δεν είχε φρένα με αποτέλεσμα να τρακάρει με άλλο όχημα μέσα στο εργοστάσιο. Όλα αυτά επανειλημμένως οι εργαζόμενοι, είχαν καταγγείλει στην Τεχν. Επιθεώρηση και στον ίδιο τον εργολάβο πως τα οχήματα έχουν αρκετά προβλήματα, η συντήρηση και η επισκευή τους που δεν γίνονται τακτικά τα κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνα.

Μάλιστα, την επόμενη μέρα, όχι μόνο ο εργολάβος δεν προχώρησε στην επισκευή τους, αλλά ο προϊστάμενος βάρδιας είχε το θράσος να επιπλήξει την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας που θέλησε να κάνει παρέμβαση επειδή δόθηκε εντολή από την εταιρία σε εργαζόμενους να ανέβουν και να δουλέψουν τα οχήματα χωρίς να τους παρέχει καμία απολύτως προστασία.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί