Η επίσημη συνεργασία του δημάρχου Ηρακλείου με έναν φασίστα, που έδωσε εντολή να πυροβολούνται μουσουλμάνοι!

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου η πρόταση για τη συνεργασία με το δήμο Βενετίας. Ως εδώ καλά. Υπάρχει όμως μια “λεπτομέρεια”: η δημοτική αρχή της Βενετίας, και προσωπικά ο δήμαρχός της, Λουίτζι Μπρουνιάρο, είναι εκφρασμένος ρατσιστής και ακροδεξιός (ευγενικός χαρακτηρισμός…)

Πριν από ένα χρόνο, σε συνέδριο στη Βόρεια Ιταλία, είχε ανακοινώσει πως έχει δώσει εντολή στους αστυνομικούς της πόλης να πυροβολούν όποιον στην πλατεία του Αγίου Μάρκου φωνάξει «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), θεωρώντας τρομοκράτες του μουσουλμάνους!

“Αν κάποιος φωνάζει “Αλλάχ Ακμπάρ”  και τρέχει μέσα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα τον πυροβολήσουμε. Πριν από έναν χρόνο, είπα μετά από τέσσερα βήματα. Τώρα, μετά από τρία”, είχε πει τον Αύγουστο του 2017.

“Θέλουν να πάνε στον Αλλάχ. Αλλά εμείς θα τους στείλουμε σ’ αυτόν πριν προξενήσουν την παραμικρή ζημιά”, ανέφερε.

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό, αλλά το πιο χαρακτηριστικό της δράσης του δημάρχου της Βενετίας. Μάλιστα αυτή η προκλητική δήλωση είχε κάνει μάλιστα τον γύρο του κόσμου, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν από άλλους δημάρχους της Βενετίας.

Εντάξει, ας πούμε ότι όταν ο κ. Λαμπρινός επισκέφτηκε τη Βενετία πριν από 2 χρόνια, δεν γνώριζε τί ήταν ο δήμαρχος της πόλης. Δεν έμαθε όμως στη συνέχεια και συνεχίζει τη διαδικασία ώστε να υπάρξει επίσημη συνεργασία με έναν δήμο ο επικεφαλής του οποίου είναι εκφρασμένος ακροδεξιός και ρατσιστής;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί