Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στις παραλίες της Κρήτης

Κοινοποιήστε το άρθρο


Οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στις παραλίες και τους αιγιαλούς της Κρήτης, αλλά και όλης της χώρας, ξεκινούν άμεσα, καθώς σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης έχει καλέσει σε σύσκεψη την συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, μαζί τους υπόλοιπους συντονιστές των Αποκεντρωμένων.

Η προσπάθεια να ξηλωθούν τα αυθαίρετα είχε μπλοκαριστεί στο παρελθόν από την τότε υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δείτε επίσης: Όταν η Όλγα Κεφαλογιάννη, ως υπουργός, σταμάτησε τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ξενοδοχείων στην Κρήτη…

Όπως ανακοίνωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, στην Αθήνα θα βρίσκεται η Συντονίστρια  Μαρία Κοζυράκη τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συμμετέχει σε συναντήσεις εργασίας με Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Σήμερα Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι επτά Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας. Βασικό θέμα της συνάντησης αυτής είναι η ενημέρωση για τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων που αφορούν κυρίως αιγιαλούς παραλίες, δασικές εκτάσεις και η πορεία εκτέλεσής τους από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Η Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη θα θέσει υπόψη του Υπουργού κ. Σταθάκη ζητήματα αναφορικά με τις καθυστερήσεις και τις προσπάθειες της Αποκεντρωμένης για την ταχύτερη και αποτελεσματική υλοποίηση των εργασιών κατεδάφισης.

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του καλεί σε σύσκεψη τους επτά Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας, με θέμα «Ζητήματα διοίκησης και λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων». Η Συντονίστρια θα παρουσιάσει στον Υπουργό κ. Χαρίτση, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις προτάσεις βελτίωσης και οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης.Κοινοποιήστε το άρθρο

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί