Σταθάκης: Ο προϋπολογισμός δεν θα προβλέπει περικοπή συντάξεων

“Πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει η περικοπή των συντάξεων, σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Κατά τη γνώμη μου ο προϋπολογισμός δεν θα περιλαμβάνει περικοπή των συντάξεων και αναφέρομαι και στο προσχέδιο που θα σταλεί στην Κομισιόν» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

«Τα επιχειρήματά μας είναι ισχυρά. Έχουμε τα στοιχεία για να πείσουμε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι εκπληρώνονται και χωρίς μειώσεις συντάξεων» σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7.

Αναφερόμενος στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ο Γ. Σταθάκης είπε: «Έκλεισε ο πρώτος κύκλος στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, υπάρχουν 500-600 πρωτόκολλα στο υπουργείο, πρόκειται κυρίως για το παραλιακό μέτωπο, για ρέματα και αναδασωτέες περιοχές».

«Θα γίνουν -συνέχισε- κατεδαφίσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε φτιάξει ισχυρό νομικό-θεσμικό πλαίσιο που αποτρέπει την αυθαίρετη δόμηση, αυξήσαμε τα πρόστιμα για παράβαση στο ύψος της αξίας του ακινήτου για όσα έχουν κατασκευαστεί από το 2011 και μετά. Με τα τοπικά χωρικά σχέδια τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο που θα φτάσει από το 25% στο 75% το 2020, η χώρα έχει τις προϋποθέσεις να εναρμονιστεί πλήρως με το κοινοτικό παράδειγμα».

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί