Συνάντηση Ν. Ηγουμενίδη με τον Στ. Βαρδαρό για την πρωτοβάθμια υγεία της Κρήτης

 

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και υπεύθυνο για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρό.

Με αντικείμενο συνάντησης γενικότερα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε υπόψιν του κ. Βαρδαρού ειδικότερες πλευρές του σχεδιασμού για την ΠΦΥ στο Νομό Ηρακλείου. Διαπιστώθηκε η συμφωνία σε ό,τι αφορά στο στρατηγικό σχεδιασμό και τις ώριμες δομικές παρεμβάσεις στην ΠΦΥ στο Ηράκλειο.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας στάθηκε θετικά στο αίτημα για ίδρυση νέων ιατρείων στην ύπαιθρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα Περιφερειακού Ιατρείου στα Μάταλα και στις Στάβιες.

Όλο το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε επαφές στις δομές υγείας του Ν. Ηρακλείου και είχε συζητήσεις με εργαζόμενους σε αυτές. Για θέματα των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων είχε επαφές με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για όλες τις παραπάνω επαφές ενημέρωσε από την πλευρά του τον κ. Βαρδαρό, όπως και για την πορεία του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας των Μοιρών, όπως προέκυψε από τις συζητήσεις με τον Δήμαρχο Φαιστού και τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα των νέων οργανισμών των δομών υγείας και τη στελέχωση τους, καθώς και σχεδιασμού των νέων προσλήψεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί