Ο πρόεδρος του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου δηλώνει ότι ο Τραμπ μπορεί ακόμη να αποφύγει έναν καταστροφικό εμπορικό πόλεμο

Ο πρόεδρος του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Τομ Ντόνοχιου δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί ακόμη να αποφύγει έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο που υπονομεύει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, αν σφραγίσει μια τριμερή εμπορική συμφωνία για την NAFTA και σημειώσει πρόοδο στα ευρωπαϊκά εμπορικά θέματα τις επόμενες εβδομάδες.

«Η μοναδική μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η οικονομία αυτή τη στιγμή είναι το ενδεχόμενο ενός πραγματικού εμπορικού πολέμου. Δεν πιστεύω ότι έχουμε φτάσει ακόμη εκεί», είπε ο Ντόνοχιου σε μια συγκέντρωση που οργάνωσε το Christian Science Monitor.

Αν ο Τραμπ εφαρμόσει όλους τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα όπως έχει απειλήσει να κάνει και αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), το ενδεχόμενο για έναν καταστροφικό εμπορικό πόλεμο παραμένει, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί