«Η ΕΡΤ υποχρεούται εκ του νόμου να καλύπτει με τρόπο αναλογικό τις δραστηριότητες όλων των κομμάτων»

«Η ΕΡΤ υποχρεούται εκ του νόμου να καλύπτει με τρόπο αναλογικό τις δραστηριότητες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» αναφέρει η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της, με αφορμή την απόφαση της ΝΔ «να αποσύρει από σήμερα όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία”.

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «βάσει του άρθρου 3 του Ν. 4173/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.4324/2015, προβλέπεται σαφώς ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση “μεριμνά για την παρουσίαση θεμάτων και δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και των παραγωγικών τάξεων”. Εξάλλου, στην ανακοίνωση της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σημειώνεται πως «είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία», απαντώντας στην επισήμανση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η μόνη σχέση που θα έχει η Ν.Δ. με την ΕΡΤ «είναι η εκ του νόμου υποχρεωτική μετάδοση των δραστηριοτήτων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, για το θέμα του κόστους των ενημερωτικών εκπομπών αναφέρει: «Όσον δε αφορά στα σχόλια για το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται για μία ακόμη φορά ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. Σημειώνεται επίσης, ότι πρόσφατα κατετέθησαν επισήμως στη Βουλή, στο πλαίσιο ερώτησης προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω, καθώς και για το κόστος κάλυψης δραστηριοτήτων των κομμάτων».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί