Εφετείο: Άρχισε και πάλι η δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε εκ νέου η δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου παρότρυνε τους τρεις κατηγορουμένους να πουν την αλήθεια «που είναι πάντα λυτρωτική για όλους», ενώ λίγα λεπτά αργότερα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα του άτυχου Μάριου, η οποία αρκετές φορές διέκοπτε την κατάθεσή της, καθώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Θέλω να μου πουν πού βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου, να πηγαίνω να του μιλάω τουλαχιστον…» έλεγε η μάρτυρας, κλαίγοντας σπαρακτικά.

Οκτώ χρόνια μετά, η σορός του Μάριου δεν έχει βρεθεί ακόμη. Αυτό είναι που πονάει τη μητέρα του, Βαρβάρα Θεοδωράκη, που, αναφερόμενη στον 73χρονο οικογενειακό τους φίλο που είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, είπε:

«Το παιδί μου το δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια… Είχα δυο οχιές μέσα στο σπίτι μου κι έσκαψαν τον λάκο του παιδιού μου. Φάγανε το παιδάκι μου, δολοφόνοι, αλήτες…» είπε η γυναίκα, κλαίγοντας. Στο πλευρό της ήταν συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι, κρατώντας φωτογραφίες του Μάριου, γέμισαν ασφυκτικά τη δικαστική αίθουσα.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην 9η Αυγούστου 2012, ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μάριος, όταν η ίδια δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς, οι οποίοι, όπως είπε, της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ.

Η μητέρα του Μάριου απευθύνθηκε στον 73χρονο κατηγορούμενο τον οποίο εμπιστευόταν τυφλά, ο οποίος, όπως της είχε πει, «ήταν πράκτορας της CIA και είχε υψηλές γνωριμίες. Έδειχνε άνθρωπος με κύρος, δε φαινόταν φίδι… Μετά έμαθα ότι δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση και ζούσε από τις λαμογιές».

Όπως κατέθεσε η μητέρα του Μάριου, ο 73χρονος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που την απέτρεπε να απευθυνθεί στην αστυνομία.

«Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος… Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας τον δολοφόνο» είπε. Η μητέρα του Μάριου περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειές της να συγκεντρώσει το ποσό που της ζητούσαν οι απαγωγείς και τον φόβο της ότι θα σκοτώσουν το παιδί της.

Κλαίγοντας, η γυναίκα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο γιος της δολοφονήθηκε από την πρώτη ημέρα κι επικαλέστηκε τα ίχνη που εντόπισε η έρευνα μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο οι απαγωγείς τής επέστρεψαν την επομένη της εξαφάνισης. «Πιστεύω ότι έβαλαν το παιδί νεκρό στο πορτ παγκάζ… Ζητούσα να του μιλήσω και μου έλεγαν «είναι μακριά». Με πίεζαν να μαζέψω τα χρήματα. Ήξεραν την περιουσιακή μου κατάσταση…» κατέθεσε η κ. Θεοδωράκη.

Η μάρτυρας, όταν κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της εισαγγελέως και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 73χρονο κατηγορούμενο που καθόταν στο εδώλιο, έστρεψε το πρόσωπό της στην άλλη πλευρά. «Δε θέλω να βλέπω τον αλήτη, τον φονιά… Εγώ φταίω για όλα. Του είχα πει τα πάντα για την περιουσία μας».

Η κ. Θεοδωράκη κατέθεσε ακόμη πως οι απαγωγείς είχαν σχεδιάσει και τη δική της αρπαγή μέσα από το σπίτι της, την οποία απέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Πρωτόδικα, ο 73χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια καθειρξη, ενώ η σύζυγός του σε κάθειρξη 18ετών.

naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί