Στο Βερολίνο για θεραπεία ο ακτιβιστής των Pussy Riot

Στο Βερολίνο, για ειδική θεραπεία, μεταφέρθηκε ο Ρώσος ακτιβιστής Πιότρ Βερζίλοφ, ο οποίος εκτιμάται ότι δηλητηριάστηκε.

Ο ακτιβιστής κατά του Κρεμλίνου έχασε την όρασή του, την ακοή του και την ικανότητά του να βαδίζει, μετά από ύποπτη επίθεση με δηλητήριο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη μετά την άφιξή του στο Βερολίνο για περαιτέρω νοσηλεία, σύμφωνα με μία ακτιβρίστρια της ομάδας Pussy Riot.

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ, μεταφέρθηκε στο Βερολίνο με ειδικό αεροσκάφος-ασθενοφόρο, αργά χθες το βράδυ. Η γερμανική εφημερίδα «Bild» δημοσίευσε μία φωτογραφία του Βερζίλοφ σε φορείο στο αεροδρόμιο.

Η ακτιβίστρια που διαμαρτύρονταν μαζί του, δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα ότι ο Βερζίλοφ δηλητηριάστηκε.

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ είναι ένα από τα μέλη των Pussy Riot που εισέβαλαν στο γήπεδο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία μετά την ακροαματική διαδικασία σε ρωσικό δικαστήριο με κατηγορούμενη την ακτιβίστρια Βερόνικα Νικούλσινα.

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ είναι παντρεμένος με την Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, επίσης μέλος των Pussy Riot , η οποία καταδικάστηκε το 2012 σε φυλάκιση δύο ετών για παράσταση σε καθεδρικό ναό της Μόσχας.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί