Αντιφασιστικά μηνύματα Βούτση και Χαρίτση από τη Βιάννο- Ξεκινά η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Με αντιφασιστικά μηνύματα και θέτοντας παράλληλα το στόχο της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρθηκαν στη 75η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που έγιναν στα Αμιρά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο χρέος όλων για την διατήρηση της Ιστορικής μνήμης, στην απόδοση τιμής στους ήρωες για την Ελευθερία της Πατρίδας, επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης να σπάσει το “αυγό του φιδιού” του ναζισμού με το πρόσχημα τάχα του μεταναστευτικού ζητήματος. Η σημερινή ημέρα, τόνισε ο κ. Βούτσης είναι επέτειος, τιμής, μνήμες και χρέους στους εκτελεσθέντες πατριώτες. Κρατάμε-τόνισε-ζωντανή την μνήμη τους τις παρακαταθήκες τους, ενώ για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων-διεκδικήσεων, πρόσθεσε ότι, τους προσεχείς μήνες το πόρισμα θα έρθει στη Βουλή να ψηφιστεί η στρατηγική για δικαίωση των διεκδικήσεων.

 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωση του αμέσως μετά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ανέφερε: «Είναι πολύ μεγάλη η τιμή, η συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα στη Βιάννο η οποία πλήρωσε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο τα εγκλήματα του ναζισμού. Η πάλη απέναντι στο ναζισμό και στο φασισμό πρέπει να είναι διαρκής, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τις ναζιστικές θηριωδίες. Η διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων έχει δεν έχει μόνο νομική και οικονομική πλευρά αλλά αποτελεί ανθρωπιστικό, αντιφασιστικό καθήκον. Η Βουλή, η Ελληνική Κυβέρνηση θα διεκδικήσουν Γερμανικές αποζημιώσεις για αυτές τις θηριωδίες. Είναι όμως χρέος μας απέναντι και στις νέες γενιές. Ειδικά τώρα που βλέπουμε τον φασισμό να ξανασηκώνει κεφάλι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, με πρόσχημα την προσφυγική κρίση. Είναι δημοκρατικό, πατριωτικό, και αντιφασιστικό καθήκον όλων να μην δείξουμε καμία ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα».

 

Δείτε επίσης

Στη Βιάννο ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Εσωτερικών- Τα μηνύματα για το Ολοκαύτωμα (φωτο)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί