Να καεί ο τόπος, για να “κερδίσει” η ΝΔ ή οι ευχές της να κοπούν οι συντάξεις!

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε σε εκδήλωση γερμανικού φορέα πως η ανατροπή των διαρθρωτικών αλλαγών, το να μην κοπούν δηλαδή οι συντάξεις, θα υπονομεύσει την προσπάθεια της χώρας… «Η ΝΔ αποκαλύπτει τη βαθιά της επιθυμία να περικοπούν οι συντάξεις» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Χθες στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση ευχήθηκε να πάρει το πράσινο φως ο πρωθυπουργός από τους δανειστές και να μην κοπούν οι συντάξεις, αλλά την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρός της, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», στο πρωτοσέλιδό της, υποστήριζε σε εκδήλωση γερμανικού φορέα πως η ανατροπή των διαρθρωτικών αλλαγών το να μην κοπούν δηλαδή οι συντάξεις θα υπονομεύσει την προσπάθεια της χώρας.

Δ. Τζανακόπουλος: Η ΝΔ αποκαλύπτει τη βαθιά της επιθυμία να περικοπούν οι συντάξεις

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε σχετική δήλωσή του, αναφέρει:

Όσο η ΝΔ θα βλέπει το ενδεχόμενο της περικοπής των συντάξεων να απομακρύνεται και το αφήγημά της περί τετάρτου Μνημονίου να καταρρέει τόσο θα βγάζει τον πραγματικό της εαυτό και θα αποκαλύπτει τη βαθιά της επιθυμία να περικοπούν οι συντάξεις.

Μπροστά στην ανάγκη της να δικαιωθεί μετά από τέσσερα χρόνια καθημερινών διαψεύσεων δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν.

Χθες, ξανά, ο κύριος Χατζηδάκης, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Hanns Seidel, ζήτησε να μην επιδιώκει η κυβέρνηση την ανατροπή διαρθρωτικών αλλαγών, εννοώντας την ανατροπή του μέτρου για τις συντάξεις. Σήμερα πάλι της φταίει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αύριο θα της φταίει το κακό το ριζικό της.

Η χώρα όμως βγήκε από τα Μνημόνια. Και η ΝΔ καλά θα κάνει να το βάλει καλά στο μυαλό της αντί να επιχειρεί διαρκώς αποτυχημένα  σαμποτάζ. Δεν μπορεί πια να βλάψει ούτε τη χώρα ούτε την κυβέρνηση. Μόνο τον εαυτό της.

Η Ν.Δ. εμφανίστηκε χθες να υπερασπίζεται τους συνταξιούχους

Χθες, και ενώ θα μεταδιδόταν ολόκληρη η μαγνητοσκοπημένησυνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο δίκτυο Euronews,την οποία έδωσε την Τρίτη από το Στρασβούργο, και με αφορμή τα όσα αυτός είπε για τη μείωση των συντάξεων, εάν πιάσουμε τους στόχους δεν θα κόψουμε τις συντάξεις, η Ν.Δ αντέδρασε με σχετική ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας άφησε και πάλι μισόλογα για το αν θα κόψει τις συντάξεις που ο ίδιος ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε. Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις. Μέχρι να πάρει το πράσινο φως -όπως του ευχόμαστε- ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό».

Την ίδια ώρα, όμως, ο αντιπρόεδρός του κόμματος της Πειραιώς, Κωστής Χατζηδάκης, σε ομιλία του χθες στο γερμανικό ίδρυμα Hanns Seidel και σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές για τις συντάξεις είπε τα εξής:

«Επιπλέον, όμως, αυτού με όσα διακηρύσσουν υπουργοί της για ανατροπές διαρθρωτικών αλλαγών και για παροχές που έρχονται υπονομεύει την προσπάθεια για ανάκτηση της εμπιστοσύνης που είναι τελικά η λέξη-κλειδί».

Όπως σημειώνει η «Εφ.Συν.», με δεδομένο το γεγονός πως η μοναδική αλλαγή που βρίσκεται σε καθεστώς διαπραγμάτευσης με τους δανειστές αυτή τη στιγμή είναι το ζήτημα της μείωσης ή όχι των συντάξεων, αντιλαμβάνεται κανείς πως η πραγματική θέση της Ν.Δ., όπως εκφράστηκε από τον αντιπρόεδρό της είναι πως κακώς γίνεται η διαπραγμάτευση για τη μη περικοπή των συντάξεων ώστε να μην υπονομευτεί η προσπάθεια για ανάκτηση της εμπιστοσύνης.

Ο κ. Χατζηδάκης είναι συνεπέστατος σε αυτά που λέει 

Υπενθυμίζουμε ότι ήταν αυτός που πριν από λίγο καιρό είχε μαλώσει τον επίτροπο της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί όταν ο τελευταίος ξεκαθάριζε πως τα μνημόνια τελείωσαν για την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό τον είχε καλέσει να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί το μέτρο για την περικοπή των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να διαμορφώσει η Ν.Δ σχετικά το κυβερνητικό πρόγραμμά της.

Ο Μητσοτάκης για το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

Ωστόσο, πέραν της στάσης του κ. Χατζηδάκη, αξίζει να θυμίσουμε και τα όσα έλεγε από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτιθέμενος στον πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα.

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» εκείνης της μέρας, σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός της Ν.Δ είχε ζητήσει από την Ανγκελα Μέρκελ και τον Ολαφ Σολτς την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων της μείωσης των συντάξεων και του αφορολογήτου. Η εφημερίδα έγραφε τότε χαρακτηριστικά πως στη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ο Κ Μητσοτάκης τον προέτρεψε να μη διανοηθεί να χαριστεί στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα στραβά μάτια για τη μη υλοποίηση των περικοπών.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει, λοιπόν, τα εξής στη Βουλή:

«Είχατε το θράσος σήμερα να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών” ως αληθινό. Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης. Με Ψ κεφαλαίο, κ. Τσίπρα. Και είχε προσθέσει μιλώντας βέβαια εκ του ασφαλούς: «Καταθέτουμε τροπολογία που λέει ελάτε να ψηφίσουμε μαζί να μην περικοπούν οι συντάξεις. Να τελειώσουν τα παραμύθια, να δούμε ποιος λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Ψηφίστε την τροπολογία μας ή το σχέδιο νόμου της κ Γεννηματά».

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί