Έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο από την προεδρική χάρη του Ν.Αναστασιάδη σε παιδεραστή

Ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκλήθηκε στην Κύπρο με αφορμή την προεδρική χάρη σε καταδίκους από την οποία επωφελήθηκε και δράστης σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ενήλικο σήμερα θύμα του να βρεθεί απέναντι από τον δράστη καθώς δεν είχε ενημερωθεί καν για την αποφυλάκισή του.  Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε -κατόπιν εορτής- με γραπτή του δήλωση τη θλίψη του για τον πόνο που προκλήθηκε στην εν λόγω κοπέλα.

Επιπλέον, ο Νίκος Αναστασιάδης επισήμανε ότι η μείωση της ποινής των καταδίκων από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την εκλογή του είναι μια πρακτική που ακολουθείται από το 1960, χωρίς να τίθενται κριτήρια, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα έθεσε κριτήρια ως προς τους εμπόρους ναρκωτικών, τους παιδεραστές, τους βιαστές και τους δράστες φόνων. Μετά το συγκεκριμένο συμβάν, ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξουν τα κριτήρια ώστε να γίνουν αυστηρότερα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, σε δήλωση του ανέφερε πως η απονομή χάρης προϋποθέτει την θετική εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα και η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και από τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος μετά την εκλογή του έδωσε χάρη σε 22 κατάδικους, δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων.

topontiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί