Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο Ενιαίο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Νοσοκομείων του Ηρακλείου

Η ανακοίνωση της “Αγωνιστικής Συσπείρωση Υγειονομικών”:

Η “Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών” και η ΔΗΠΑΚ γιατρών ευχαριστεί τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν για άλλη μια φορά στα ψηφοδέλτια μας. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατέλαβε  για πρώτη φορά την μια από τις 2 έδρες στο κοινό υπηρεσιακό για τους μόνιμους υπαλλήλους (ΒΡΥΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – νοσηλευτής) και εξέλεξε και για πρώτη φορά  τον εκπρόσωπο των ειδικευόμενων γιατρών και των ΙΔΑΧ εργαζομένων (ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ειδικευόμενη ψυχιατρικής ΠαΓΝΗ). Η κατάκτηση αυτών των θέσεων αποκτά ιδιαίτερη αξία γιατί είχε να αντιμετωπίσει το μπλοκ των δυνάμεων του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ με τον μανδύα του ανεξάρτητου.

H συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ήταν χαμηλή. Σε αυτό συνέβαλε και ο αποκλεισμός των μη μόνιμων εργαζομένων από την εκλογική διαδικασία που πλέον αριθμεί εκατοντάδες και στα 2 νοσοκομεία που έγινε εξαιτίας του υπουργείου υγείας.

Τόσα χρόνια, οι υποψήφιοι μας από όποια θέση και αν βρίσκονταν έκαναν ό,τι περνούσαν από το χέρι τους  για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, υπερασπίζονταν τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων, ανεξάρτητα από την εκλογική τους προτίμηση, την εργασιακή τους σχέση ή την επιστημονική τους ειδικότητα.

• Δεσμευόμαστε ότι θα σπάσουμε στην πράξη το νόμο της σιωπής σε αντιλαϊκά μέτρα και σχεδιασμούς που αναλαμβάνει να υλοποιεί η εκάστοτε διοίκηση μέσα από τις αποφάσεις που λαμβάνει στις συνεδριάσεις της.
  • Θα ενημερώνουμε έγκαιρα για τα θέματα που θα συζητιούνται.
  • Θα απαιτήσουμε τα θέματα να τα έχουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να υπάρχει ο χρόνος για την όσο πιο δυνατή συλλογική τοποθέτηση παίρνοντας υπόψη τα 2 σωματεία.
  • Θα ενημερώνουμε για τις θέσεις που θα διατυπώνει ο εκπρόσωπος μας.

Συνάδελφοι, ο έλεγχος των εργαζομένων στα κρατικά όργανα, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος. Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με μαζικές κινητοποιήσεις, να απαιτείται η ενημέρωση για το τι συζητιέται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την κατάργηση του απόρρητου σε αυτά, για την ακύρωση των αντεργατικών αποφάσεων.

Θα είμαστε η πραγματική αγωνιστική φωνή όλων των εργαζομένων και των 2 νοσοκομείων των ασθενών και των λαϊκών οικογενειών και μέσα στο όργανο αυτό.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ σε όποια όργανα κι αν συμμετέχουν υπηρετούν ένα & μόνο στόχο: την καλύτερη οργάνωση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και των δικαιωμάτων των ασθενών.

Οι εκλεγμένοι  μας  στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, θα δώσει με συνέπεια τον αγώνα για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, για την αποκάλυψή των πραγματικών αιτίων των προβλημάτων και των 2 νοσοκομείων, για ένα σύστημα Υγείας δημόσιο και δωρεάν που να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί πιο δυνατά, πιο μαχητικά, πιο ενωτικά ταξικά!!!