Το ΚΚΕ για τα προβλήματα από τις σημερινές βροχοπτώσεις στο Ηράκλειο

Το ΚΚΕ για τις καταστροφές από τις σημερινές βροχοπτώσεις στο Ηράκλειο

 

Η πρώτη φθινοπωρινή μπόρα ανέδειξε για άλλη μια φορά ότι το Ηράκλειο αποτελεί ανοχύρωτη πόλη απέναντι και στα πιο απλά φυσικά φαινόμενα και κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τον χειμώνα. Παντού πλημμυρισμένοι δρόμοι, ρέματα, όπως ο Γιόφυρος, γεμάτα με σκουπίδια και καλάμια, σχεδόν ξεχειλισμένα, άνθρωποι και παιδιά που πήγαιναν το πρωί στο σχολείο απροστάτευτοι μέσα σε “λίμνες” και κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι στο δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια με τη Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα από την άνοιξη με πρωτοβουλίες στη βουλή, το δημοτικό και το περιφερειακό συμβούλιο είχαν αναδείξει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων καθαρισμού των ρεμάτων και αντιπλυμμηρικών έργων στο Ηράκλειο, όμως τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι τοπικές αρχές, δήμος και περιφέρεια αδιαφόρησαν.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η πολιτική τους ταύτιση, ανεξάρτητα από το αν ανήκουν στη δεξιά ή την “προοδευτική” παράταξη. Θεωρούν τα ζητήματα πολιτικής προστασίας, τα έργα που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν για τη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου ως κόστος για τον προϋπολογισμό τους. Γι’ αυτό ρίχνουν στάχτη στα μάτια με αλλεπάλληλες συσκέψεις και εξαγγελίες για την πολιτική προστασία, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκειμένου να διαχειριστούν το πολιτικό κόστος, ενώ στην πράξη είναι “άνθρακες ο θησαυρός”.

Όλοι ξέρουν ότι δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε το ελάχιστο προσωπικό, επαρκής χρηματοδότηση και ο κατάλληλος  εξοπλισμός για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων παρά την φιλότιμη προσπάθεια των πυροσβεστών, των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ και των δημοτικών υπαλλήλων της τοπικής διοίκησης. Όμως αντίθετα μπορούν να ξοδεύουν εκατομμύρια για τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων ή του ΝΑΤΟ.

Ρίχνουν την ευθύνη στους εργαζόμενους χαρατσώνοντας τους για την αυθαίρετη δόμηση, ενώ τακτοποιούν τις αυθαιρεσίες των μεγάλων τουριστικών και επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε με την πάλη μας:

-Άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό των χειμάρρων και ρεμάτων, ενάντια στις καταλήψεις της κοίτης τους και στις παράνομες συνδέσεις βιομηχανικών υγρών αποβλήτων και στις απορρίψεις βοθρολυμάτων.

-Ολοκλήρωση των δικτύων ομβρίων και καθαρισμός των φρεατίων παροχέτευσης.

-Κατασκευή  των απαραίτητων έργων υποδομής από το κράτος και σχεδιασμός με μακρόχρονο χρονικό ορίζοντα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί