Ο Ν. Ηγουμενίδης για τα δυσπρόσιτα σχολεία του Ηρακλείου

Δήλωση του Νίκου Ηγουμενίδη σχετικά με την επανακατάταξη από το σχολικό έτος 2018-2019 όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

«Είναι σημαντικό ότι το Υπουργείο Παιδείας επανακατατάσσει με νέα υπουργική απόφαση και με τον πλέον επίσημο τρόπο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα και με την ενημέρωση από το Υπουργείο και όσα αναγράφονται στην δημοσιευμένη υπουργική απόφαση, έπειτα από έναν εποικοδομητικό διάλογο και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν, ο Υπουργός αποφάσισε να αποδεχθεί εξ ολοκλήρου την πρόταση του ΚΥΣΔΕ, δηλαδή να καθοριστούν ως δυσπρόσιτες οι σχολικές μονάδες που κατατάσσονται στις κατηγορίες Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ.

Ως εκ τούτου και σε ό,τι αφορά το Νομό Ηρακλείου, όπως επιβεβαιώνει και το Υπουργείο, τα σχολεία σε Άγιο Κύριλλο, Αντισκάρι, Κρότο, Αμιρά, αλλά και Αχεντριά (Ι) προστίθενται στα «δυσπρόσιτα», μαζί με την Άρβη (ΙΑ) και την Ψαρή Φοράδα (ΙΑ).

Παράλληλα, όπως επίσης επισημαίνεται από το Υπουργείο αλλά και την Πρωτοβάθμια, τα δύο σχολεία σε Καμάρες και Βορίζια, μετά από αξιέπαινες προσπάθειες, λειτουργούν από την 1η μέρα του Αγιασμού με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, δηλαδή από 4 δασκάλους το καθένα, κι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κέρδος για τις δύο αυτές περιοχές.

Το ζήτημα των δυσπρόσιτων αγγίζει κάθε απομακρυσμένο τόπο και κάθε μελλοντική επανακατάταξη.

Αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα που αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά συμπεριλαμβάνει και τον συνεχή αγώνα για μια πραγματικά δημόσια Παιδεία  με μέλλον για όλους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί