Στιλ… απολιτίκ, και άλλες κουτοπονηριές

Δεν ξέρω τί θα κάνει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ με την ενδεχόμενη υποστήριξη του νυν περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο έδειχναν την περασμένη Κυριακή μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τη ΔΕΘ. Κι αυτό γιατί η δήλωση στήριξης στο “έργο” και τις “ικανότητες” Αρναουτάκη, πυροδότησε πολλές αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι επειδή ο Αρναουτάκης είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή είναι εκείνος που εκφράζει, με τους συνεργάτες και τις λειτουργίες της περιφερειακής αρχής, όλο το παλαιοκομματικό σύστημα της αδιαφάνειας και της αναποτελεσματικότητας στο νησί.

Οι αντιδράσεις έγιναν ακόμα πιο έντονες και έφτασαν μέχρι και στο Μαξίμου, όταν ο ίδιος ο κ. Αρναουτάκης έκανε μια δήλωση – απάντηση στον πρωθυπουργό και τα “καλά του λόγια”:

“Αυτό όμως που πρέπει να πω είναι ότι όλες οι παρατάξεις, όλα τα κόμματα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για μια υποστήριξη της υποψηφιότητας μας. Όμως εμείς είμαστε μια αυτοδιοικητική παράταξη. Κι αυτό θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης που θα έχουμε με όλα τα μέλη της παράταξής μας, με σκοπό την ενότητα της Κρήτης και μόνο χρώμα μας να είναι η Κρήτη”, είπε ο κ. Αρναουτάκης.

Τί διέκρινε κανείς από αυτή τη δήλωση και πυροδοτήθηκαν τόσες αντιδράσεις;

Πρώτο, μια αλαζονική διάθεση! Μα να το παίζεις… δύσκολος στον πρωθυπουργό;

Δεύτερο, την ομολογία ότι συζητάει και με τη ΝΔ – το Candiadoc σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό για τις συζητήσεις- για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του.

Τρίτο, το… απολιτίκ που επιχειρείται στη λειτουργία της περιφέρειας! Δεν υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές, δεν έχουν “χρώμα”, είναι όλα Κρήτη! Η ανάπτυξη, δηλαδή, είναι για όλους το ίδιο, “άχρωμη”, η πολιτική δεν έχει συντηρητικές και προοδευτικές πλευρές.

Βέβαια για εκείνους που γνωρίζουν, αυτό το “απολιτίκ” είναι το γνωστό στιλ του κ. Αρναουτάκη. Δεν ξέρουμε τη φωνή του για τα μνημόνια, που συνυπέγραψε ως μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου, δεν ξέρουμε τη φωνή του για όσα περνά ο τόπος εδώ και χρόνια, δεν ακούσαμε κάτι για το “Μακεδονικό”, για την ανεργία, για την πορεία της χώρας.

Απολιτίκ, λοιπόν, με γαλάζιους κόκκους για επιβίωση και επί ΣΥΡΙΖΑ!

Πολύ μπλεγμένα τα πράγματα!

Candiadoc

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί