“Ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο δήμαρχο στο Ηράκλειο;”

“Δε νομίζω ότι το ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει υποψήφιο δήμαρχο στο Ηράκλειο. Μερικά πράγματα αποτιμώνται και αποδίδεται η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι έχει υποψήφιο, που και εκλογικά και πολιτικά “ωρίμασε” με εξαιρετική δουλειά τα τελευταία 4 χρόνια”.

Η δήλωση που έγινε στο Candiadoc ανήκει σε κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολείται με την αυτοδιοίκηση και τις επιλογές του κόμματος. Και σχετίζεται με τον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της αριστεράς στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2014, Ηλία Λυγερό. Αφορμή βέβαια οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη για τις υποψηφιότητες στην περιφέρεια και το δήμο του Ηρακλείου.

Όπως είπε το στέλεχος του κόμματος της αριστεράς, ο Ηλίας Λυγερός το 2014 “στρατεύτηκε” την τελευταία στιγμή, έδωσε μια σύντομη μάχη, και κατάφερε να πάρει ένα ποσοστό της τάξης του 21%, στο οποίο επενδύει και τώρα το διευρύνει σαφέστατα καθώς:

-Τότε υπήρχε θέμα αναγνωρισιμότητας ακριβώς λόγω της σύντομης παρουσίας του κατά την προεκλογική περίοδο, το οποίο φυσικά δεν υπάρχει σήμερα.

-Εργάστηκε μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους και όλη την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, και παρήγαγε πολιτική για το δήμο, έκανε μελέτες για τα προβλήματα, προτείνοντας λύσεις, αποκάλυψε τις πλευρές της δημοτικής πολιτικής εκεί που έπρεπε. Και έκανε, ουσιαστικά, μόνος με την παράταξή του, τεκμηριωμένη πολιτική και αντιπολίτευση μέσα και έξω από το δήμο.

“Έμαθε καλά, αλλά και τον έμαθαν”, είναι η χαρακτηριστική φράση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που προσθέτει και κάτι ακόμα: “Να μην ξεχνάμε ότι στην υπόθεση της αριστεράς, σε κρίσιμες φάσεις, έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο. Όταν όλες οι παρατάξεις στην αυτοδιοίκηση, που είχαν στηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, διασπάστηκαν μετά το καλοκαίρι του 2015, η παράταξη του Λυγερού έμεινε ενωμένη κι έδωσε τις μάχες της”.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί