Δέδες: Πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα στην για δεκαετίες ξεχασμένη από τις κυβερνήσεις Κρήτη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κηρυχτεί ο οριστικός ανάδοχος στο αεροδρόμιο Καστελίου ενώ η σύμβαση θα έρθει για σύμβαση στη βουλή μέσα στον Νοέμβριο ή στις αρχές Δεκεμβρίου και οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο 2018. Αυτό εκτίμησε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ηράκλειο ο ΓΓ Υποδομών, Γιώργος Δέδες. Ο κ. Δέδες σημείωσε ότι οι πρώτες εργασίες αφορούν στην αρχαιολογική πλευρά του έργου.

“Η Κρήτη ήταν ξεχασμένη για δεκαετίες, αλλά πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Η παρουσία μας στην Κρήτη πια είναι αδιάλειπτη για την ανάπτυξη του νησιού και το κυβερνητικό ενδιαφέρον και αποτύπωμα ορατό”, είπε ο κ. Δέδες.

Μιλώντας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των μεγάλων έργων του νησιού, εκτίμησε ακόμα πως στον ΒΟΑΚ θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος στο τμήμα Χανιά- Ηράκλειο τον Ιούνιο του 2019.

Για το τμήμα Νεάπολη- Αγιος Νικόλαος θα γίνει η δημοπράτηση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από το ΕΣΠΑ.

Στη διάρκεια της χθεσινής αυτοψίας του στο εργοτάξιο του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά, δεσμεύτηκε πως ο δρόμος θα έχει παραδοθεί ως το τέλος Μαρτίου του 2019.

Νωρίτερα, το πρωί, ο κ. Δέδες συμμετείχε σε σύσκεψη στην περιφέρεια, στην οποία επίσης πήραν μέρος οι βουλευτές και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί