Εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ στο Ηράκλειο

Η ανακοίνωση για το φεστιβάλ:

Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος μας, του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της νεολαίας μας της ΚΝΕ.

Αυτή ακριβώς την διαδρομή φωτίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, που είναι δανεισμένο από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου:

«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος Δρόμος!… Σίγουρος Δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μεταφέρονται φέτος στο κέντρο της πόλης μας στην πλατεία Ελευθερίας το διήμερο 14 & 15 Σεπτέμβρη.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί όλη μέρα, και τις δύο μέρες, 14-15/9, μεγάλη έκθεση για την ηρωική 100χρονη και 50χρονη πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν δύο ξεχωριστά αφιερώματα:

  • Την Παρασκευή 14/9 Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα «Το ΚΚΕ στις Μεγάλες Στιγμές της Ταξικής Πάλης» από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 15/9 συναυλία αφιερωμένη στα 100 Χρόνια του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες του νησιού μας: Βασίλης Ξυλούρης – Μαρία Κώττη – Χρήστος Λιάτης – Λιάκος Κλαίνος – Δημήτρης Ζαχαριουδάκης – Βαγγέλης Συλλιγάρδος – Νίκος Βλατάς – Λευτέρης Τζαγκαράκης, και το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 15/9 με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Το Φεστιβάλ επίσης περιλαμβάνει συναυλίες με καταξιωμένους και γνωστούς καλλιτέχνες:

-Γιώτα Νέγκα

-Ιμάμ Μπαϊλντί (Imam Baildi)

-Γιάννη Κασσωτάκη

Το Φεστιβάλ μας θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το πιο σημαντικό νεολαιίστικο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της πόλης και καλούμε το λαό και την νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί