2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Μουσικών Συνόλων

Πρωτότυπα μουσικά δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στο 2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και μουσικών Συνόλων που θα γίνουν στο Ρέθυμνο. Οι εκδηλώσεις από τον «Μουσικό Καρπό» και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές πρόκειται για μια Μουσική Σύμπραξη – Live Act έρχεται να δώσει πνοή και ζωντάνια στην Πόλη του Ρεθύμνου με τη νέα γενιά μουσικών, να συναντά μουσικά καταξιωμένους Έλληνες – Κύπριους και Ξένους και να συμπράττουν συμπράττουν σε πρωτόγνωρα μουσικά δρώμενα.

 

Το πρόγραμμα των τριήμερων μουσικών εκδηλώσεων:

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018:

– Έναρξη Φεστιβάλ

– Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Σ.Ο.Ν. του Ωδείου των Χρωμάτων.

– Στρατιωτική Μουσική της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

 

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018:

– Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου.

– Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018:

– Ορχήστρα Νέων ”Ερωδία” – Wind & percussion youth ensemble του Παγκρήτιου Ωδείου.

– Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ρεθύμνου.

 

ΟΙ μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ. Ώρα έναρξης: 20:15 έως 22:30. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

MASTER CLASSES: Ημέρες Μουσικής Δημιουργίας 8- 9 Σεπτεμβρίου.

 

Επίσης ο Μουσικός Καρπός παρουσιάζει το δεύτερο κύκλο σεμιναρίων που απευθύνονται σε μαθητές – σπουδαστές και επαγγελματίες μουσικούς, οι οποίοι επιθυμούν να ακούσουν, να διδαχθούν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με νέες τεχνικές διδασκαλίας και προσέγγισης των πνευστών μουσικών οργάνων από καταξιωμένους Έλληνες – Κύπριους και Ξένους καθηγητές.

Επιμορφωτές: Δημήτρης Γιασεμίδης: Φλάουτο – Λιουδάκι Κατερίνα:  Κλαρινέτο –  Γιάννης Μυράλης: Σαξόφωνο – Vincenzo Camaglia: Τρομπέτα  & Ιωάννης Ελεφάντης: Τρομπόνι & Τούμπα.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ: Αντώνης Μαυράκης.

 

Τα MASTER CLASSESΣΕΜΙΝΑΡΙΑ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου. Ώρες: 9:30 – 13:30 & 17:00 – 20:00 με ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την online αίτηση στο mousikoskarpos.blogspot.com

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί