Προσωπικότητες των Τεχνών κάνουν έκκληση για τη σωτηρία του πλανήτη

Πέδρο Αλμοδόβαρ, Αλέν Ντελόν, Πάτι Σμιθ, Κατρίν Ντενέβ, Σαρλ Αζναβούρ, Σιλβί Γκιγιέμ, Ανίς Καπούρ,  Σοφί Μαρσό συγκαταλέγονται μεταξύ διακοσίων προσωπικοτήτων από τον κόσμο της Τέχνης, του θεάματος και των επιστημών που απευθύνουν επείγουσα έκκληση να σωθεί ο πλανήτης, κάτι που αποτελεί «την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Ανταποκρινόμενοι σε αίτημα της ηθοποιού Ζιλιέτ Μπινός και του αστροφυσικού Ορελιέν Μπαρό, μερικές ημέρες μετά την παραίτηση του Νικολά Ιλό από τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος της Γαλλίας, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, φωτογράφοι και επιστήμονες υπογραμμίζουν σε άρθρο που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ότι «ήρθε η ώρα να δείξουμε σοβαρότητα».

Ο Νικολά Ιλό, δημοσιογράφος – παρουσιαστής και κυρίως οικολόγος, είχε αφιερώσει το έργο του στη σωτηρία του πλανήτη. Όπως έχει αναφερθεί, οι νέοι της δεκαετίας του ’90 άρχισαν να ασχολούνται με το περιβάλλον από την «Ουσουάια», την τηλεοπτική εκπομπή του Ιλό. Παραιτήθηκε επειδή αισθάνθηκε πως δεν προχωράει η προστασία του περιβάλλοντος με τους ρυθμούς που ο ίδιος θα ήθελε.

«Ζούμε έναν πλανητικό κατακλυσμό. Είναι πολύ αργά για να μην κάνουμε τίποτα, η κατάρρευση συμβαίνει. Αλλά δεν είναι πολύ αργά για να αποφύγουμε το χειρότερο. Απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της ανθρωπότητας, η πολιτική εξουσία θα πρέπει να ενεργήσει σθεναρά και άμεσα. Θεωρούμε ότι μια κυβέρνηση που δεν θα καταστήσει τη διάσωση αυτού που μπορεί ακόμη να σωθεί προτεραιότητα και απαίτησή της, δεν θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Προτείνουμε την επιλογή της πολιτικής μακριά από τα λόμπι καθώς και  μέτρα που μπορεί να είναι και αντιλαϊκά. Είναι όμως θέμα επιβίωσης. Άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δευτερεύον θέμα. Πολλοί άλλοι αγώνες είναι δίκαιοι. Όμως, αν αυτός χαθεί κανένας από τους άλλους δεν θα μπορεί να λειτουργήσει»,  αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι προσωπικότητες που υπογράφουν το άρθρο.

naftemporiki.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί