«Αρωματικών φυτών αφήγηση – Μια μέρα μετά» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συμμετείχε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στην πολύ επιτυχημένη δράση του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς, «Ανασεμιά». Η αλυσίδα χειροποίητων σαπουνιών άγγιξε τα 1200 μέτρα εξασφαλίζοντας στη δράση αυτή μια θέση στο βιβλίο Guinness.

Έξι κρητικά αρωματικά φυτά αφηγήθηκαν την ιστορία τους και τις γνωστές και άγνωστες ιδιότητές τους στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Μουσείου που πήραν μέρος στις δραστηριότητές του. Τα Στερεοσκόπια του Μουσείου έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να παρατηρήσει από πολύ κοντά τα χαρακτηριστικά και τη μορφολογία των αρωματικών φυτών. Οι συνεργάτες του Μουσείου, Παναγιώτης Γεωργαντής και Όλγα Μπερδιάκη καθοδήγησαν τους μικρούς φίλους του Μουσείου σε παιχνίδια αναγνώρισης των αρωματικών φυτών με οδηγό την όσφρηση και την αφή!

Η διευθύντρια της Έκθεσης, Λένα Μπορμπουδάκη, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση όλα τα μέλη του Συλλόγου «Ανασεμιά» και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας για τη φιλοξενία, σημειώνοντας ότι «Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης δηλώνει παρόν σε κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συνείδησης και ανάδειξης πολιτισμού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί