Θρίλερ τη νύχτα με φωτιά μεσοπέλαγα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”- Ασφαλές πλέον στον Πειραιά (φωτο-βίντεο)

Παρολίγο τραγωδία τη νύχτα, όταν ξέσπασε φωτιά στο πλοίο της ΑΝΕΚ “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ έκανε το δρομολόγιο από τον Πειραιά στα Χανιά. Το πλοίο μετέφερε 875 επιβάτες και 141 μέλη του πληρώματος, 80 φορτηγά και 152 ΙΧ.. Η φωτιά ξέσπασε σε φορτηγό στο γκαράζ και ενώ το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Ύδρας. Αμέσως σήμανε συναγερμός, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία και φόρεσαν σωσίβια, η φωτιά  κατασβέστηκε, ενώ το πλοίο επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Δίπλα του βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τα παραπλέοντα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία Blue Horizon και Knossos Pallas και αργότερα κατέφθασαν εννέα πλωτά του λιμενικού.

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά το “Ελευθέριος Βενιζέλος” βρισκόταν 8 ναυτικά μίλια από το νησάκι του Αγίου Γεωργίου, ανοιχτά της Ύδρας, ενώ από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή να σπεύσει δύναμη της ΕΜΑΚ με πλοιάριο της Πυροσβεστικής. Με tweet της η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι “έχει συνδράμει από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια με πλήρωμα 13 ατόμων και 1 ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένουν στο λιμάνι του Πειραιά”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: πυροτεχνήματα, νύχτα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

φωτο από Μάνθος Μανσολας

Η φωτιά κατά δήλωση του πλοιάρχου τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από τα μέσα του πλοίου, ενώ δίπλα από το “Ελ. Βενιζέλος” έσπευσαν το πλοίο “Blue Horizon” το “Κνωσός Παλλάς”, εννέα σκάφη του Λιμενικού καθώς και η φρεγάτα Λήμνος.

Μάλιστα, δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Φωτο από piraeuspress.gr

Η επιχείρηση και η επιστροφή

Νωρίτερα, σύμφωνα με δήλωση αξιωματικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν θα χρειαστεί εκκένωσή του, αν και όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα.

Στο γκαράζ εξακολουθεί να γίνεται πυρόσβεση με τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας ενώ η φωτιά, σύμφωνα με το πλήρωμα, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Το πλοίο πλέει με χαμηλή ταχύτητα –4 κόμβων– και αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά σε περίπου μία ώρα.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν φθάσει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, το φορτηγό πλοίο Knossos Pallas και εννέα πλωτά του λιμενικού σώματος. Επίσης αναμένονται πέντε ρυμουλκά και η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού Λήμνος.
Στο λιμάνι του Πειραιά είχε τεθεί σε ισχύ σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.
Επίσης κατά πληροφορίες είχε τεθεί σε μέγιστη ετοιμότητα το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ έχει δοθεί εντολή σε ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα με διασώστες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί