Τέλος στη δωρεάν χειραποσκευή βάρους 10 κιλών βάζει η Ryanair

Η αεροπορική εταιρία Ryanair βάζει τέλος στη δωρεάν μεταφορά μίας χειραποσκευής βάρους 10 κιλών ανά επιβάτη.   Όπως μεταδίδει το Reuters, η πρακτική αυτή θα λάβει τέλος τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, θα επιτρέπεται στους επιβάτες να έχουν μαζί τους στην καμπίνα του αεροσκάφους μία «μικρή προσωπική τσάντα», την οποία θα τοποθετούν κάτω από το μπροστινό τους κάθισμα.

Εάν κάποιος επιβάτης επιθυμεί να έχει και μία χειραποσκευή μεσαίου μεγέθους, βάρους έως 10 κιλά, θα χρειάζεται στο εξής να πληρώσει. Ειδικότερα, το κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 6 έως 8 ευρώ, αν θέλει να μεταφέρει τη χειραποσκευή στην καμπίνα και να την τοποθετήσει στον χώρο αποθήκευσης πάνω από τα καθίσματα.

Εναλλακτικά, το κόστος θα είναι 8 έως 10 ευρώ, προκειμένου η συγκεκριμένη αποσκευή να παραδοθεί και να μεταφερθεί στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους. Η Ryanair αναφέρει ότι προχωρά σε αυτή την αλλαγή επειδή παρατηρούνταν καθυστερήσεις στις πτήσεις, καθώς οι επιβάτες μετέφεραν πολλές χειραποσκευές.

Προσθέτει επίσης ότι δεν αναμένει να έχει επιπλέον έσοδα από αυτή τη νέα πρακτική καθώς με το νέο σύστημα η χρέωση για την αποσκευή βάρους έως 10 κιλών είναι χαμηλότερη από την τρέχουσα χρέωση για μία κανονική αποσκευή.

Τέλος, αναφέρει ότι αυξάνει τον επιτρεπόμενο μέγεθος για όλα τα είδη αποσκευών.

lifo.gr, με πληροφορίες από Reuters 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί