Οι πρόσφυγες στην Μάλτα πληρώνουν νοίκι για να μένουν σε στάβλους

Ο Γολγοθάς των προσφύγων κάθε άλλο τελειώνει με το που φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές μετά το επικίνδυνο ταξίδι τους στην θάλασσα. Χαρακτηριστική της αθλιότητας με την οποία τους συμπεριφέρονται ακόμη και οι κυβερνήσεις είναι η περίπτωση της Μάλτας, όπου οι πρόσφυγες πληρώνουν νοίκι για να κοιμούνται σε στάβλους.

Πρόκειται για 120 πρόσφυγες που μένουν σε βουστάσια και που η Βαλέτα θέλει να τους απελάσει στην Ιταλία, στον απόηχο των οξυμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζόζεφ Μούσκατ, οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να ταξίδεψαν νόμιμα στη χώρα αλλά δε διαθέτουν άδεια εργασίας.

«Έφτασαν στην Ιταλία, δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά εκεί κι έτσι ήρθαν στη Μάλτα. Οι αποσκευές τους είχαν αεροπορικά ταμπελάκια από συγκεκριμένες περιοχές της Ιταλίας» είπε ο Μούσκατ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό One Radio.

Οι πρόσφυγες αυτοί, ζουν σε ένα αγρόκτημα στο χωριό Κόρμι και πληρώνουν για τη διαμονή 100 ευρώ τον μήνα για να κοιμούνται στους στάβλους των αγελάδων.

Η Ιταλία και η Μάλτα συγκρούονται για το ποια από τις δύο θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη για τους μετανάστες που διασώζονται στη Μεσόγειο. Και οι δύο χώρες έχουν υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στα πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι έχει κατηγορήσει κατ’ επανάληψη τη Μάλτα ότι αποφεύγει τις υποχρεώσεις της, κάτι που η Βαλέτα αρνείται κατηγορηματικά.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί