Η Πέτρινη Βίλα της Κρήτης, στα 10 πιο επιθυμητά καταλύματα της Airbnb στον κόσμο! (Φωτο)

Από τα πιο περίεργα καταφύγια μέχρι τα εντυπωσιακά παλάτια αλλά και ένα σπίτι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από γυαλί, η Airbnb διαθέτει μια τεράστια ποικιλία προσφορών σε όλο τον κόσμο.

Και για να γιορτάσει την 10η επέτειό της, η Airbnb αποκάλυψε τα ακίνητα που έχουν μπει στη λίστα των αγαπημένων τις περισσότερες φορές στο site της τα τελευταία 10 χρόνια.

Είτε πρόκειται για ένα τροπικό δεντρόσπιτο ή μια κωνική βίλα ή ένα μικρό σπιτάκι με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, δείτε τα 10 πιο επιθυμητά καταλύματα της Airbnb, μεταξύ των οποίων τα δύο βρίσκονται στην Ελλάδα.

I Sette Coni – Trullo Edera (Οστούνι, Ιταλία) – λίστα αγαπημένων: 164.444 φορές

Η πιο επιθυμητή ιδιοκτησία είναι η κωνική ιταλική βίλα I Sette Coni – Trullo Edera που βρίσκεται κοντά στις πόλεις Μπάρι και Μπρίντιζι.

Η βίλα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα και προσφέρει εκπληκτική θέα σε ολόκληρο το τοπίο της Απουλίας.

Έναντι 80 δολαρίων τη βραδιά, οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν στο εσωτερικώ των λευκών πέτρινων τοίχων τη νύχτα και να χαλαρώσουν στη βεράντα διαβάζοντας ένα βιβλίο κάτω από μια ελιά το πρωί.

Hector Cave House (Σαντορίνη, Ελλάδα) – λίστα αγαπημένων: 133.869 φορές

Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως κελάρι κρασιών και η συγκεκριμένη οικία στη Σαντορίνη είχε σκαλιστεί μέσα στο βράχο της καλντέρας πριν από περισσότερα από 250 χρόνια.

Η εκπληκτική ιδιοκτησία διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5 άτομα, καθώς και ιδιωτική βεράντα για ηλιοθεραπεία.

Οι επισκέπτες λένε ότι το σπίτι είναι τέλειο, ιδανικό για να χαζεύει κανείς τα πλήθη στο χωριό της Οίας από πάνω. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα την περίοδο.

Farm Cabana (Αρμενία, Κολομβία) – λίστα αγαπημένων: 99.622 φορές

Χτισμένο κοντά στα βουνά που παράγουν τον διάσημο καφέ της Κολομβίας, η ρομαντική αυτή καμπάνα είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από μπαμπού.

Οι επισκέπτες που διαμένουν εκεί μπορούν επίσης να απολαύσουν τα τροπικά φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται στο μικρό βιολογικό αγρόκτημα όπου βρίσκεται το ακίνητο.

Η καμπάνα έχει μόνο ένα υπνοδωμάτιο, αρκετό για ένα ζευγάρι, και η τιμή του είναι μόλις 25 δολάρια τη βραδιά.

Eco bamboo home (Μπαλί, Ινδονησία) – λίστα αγαπημένων: 77.177 φορές

Δεν είναι μόνο στη λίστα των αγαπημένων αυτό το μικρό καταφύγιο στο Μπαλί, είναι επίσης ένα από αυτά που πρέπει να περιμένεις αρκετά για να κάνεις κράτηση, διότι η επόμενη διαθεσιμότητα μπορεί να είναι μετά από 6 μήνες.

Οι φιλοξενούμενοι λένε ότι το διώροφο οικολογικό σπίτι υπερβαίνει τις φιλοδοξίες τους χάρη στην απομόνωσή τους σε ένα ήσυχο χωριό.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 174 δολάρια ανά διανυκτέρευση και οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν ένα σκούτερ.

Πέτρινη Βίλα (Κρήτη, Ελλάδα) – λίστα αγαπημένων: 76.658 φορές

Μια άλλη ιδιοκτησία σκαλισμένη σε φυσικό βράχο, αυτή η σπηλιά στην Κρήτη ήταν κάποτε ένα οικογενειακό σπίτι, αλλά τώρα είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους.

Ανακατασκευάστηκε πρόσφατα για να συμπεριλάβει ένα μπαλκόνι όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα τιρκουάζ νερά του κόλπου του Κισσάμου.

Δύο επισκέπτες μπορούν να διαμείνουν στην οικία έναντι 57 δολαρίων τη βραδιά ενώ διαθέτει μια μικρή κουζίνα και τραπεζαρία.

Tropical Treehouse (Δάσος Φερν, Χαβάη) – λίστα αγαπημένων: 66.336 φορές

Βρίσκεται στα όρια του εθνικού πάρκου Hawaii Volcanoes του Big Island κι αυτό το τροπικό δεντρόσπιτο είναι μέσα στην ζούγκλα.

Είναι χτισμένο σε ξύλινα δοκάρια και έχει θέα 360 μοιρών στην πλούσια ζούγκλα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2 καλεσμένους.

Οι τιμές ξεκινούν από 300 δολάρια ανά διανυκτέρευση αλλά το ακίνητο είναι εντελώς εκτός δικτύου χωρίς τρεχούμενο νερό και μόνο τον ήλιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Eco- cottage (Μπαλί – Ινδονησία) – λίστα αγαπημένων: 65.644 φορές

Αυτή η καλύβα φτιαγμένη από μπαμπού στο Μπαλί έχει μόνο μια κουρτίνα για να προφυλάσσει από τα κουνούπια. Αυτό συμβαίνει γιατί οτιδήποτε πιο χοντρό θα χαλούσε τη θέα των πυγολαμπίδων που λάμπουν στο σκοτάδι πάνω από τα χωριάφια με τις καλλιέργειες του ρυζιού.

Συνολικά 4 επισκέπτες μπορούν να διαμείνουν στην καλύβα με τιμές που ξεκινούν από τα 45 δολάρια.

It House (κοιλάδα Γιούκα, Καλιφόρνια) – λίστα αγαπημένων: 63.669 φορές

Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από γυαλί, αυτό το ακίνητο παροτρύνει τους επισκέπτες να φέρουν το τηλεσκόιό τους ώστε να θαυμάσουν τον νυχτερινό έναστρο ουρανό.

Διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, με αρκετό χώρο για 4 επισκέπτες και τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ηλιακή ενέργεια.

Το σπίτι βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία στην κοιλάδα Yucca και οι τιμές ξεκινούν από 350 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

The Cosy Palace (Μαρακές, Μαρόκο) – λίστα αγαπημένων: 59.838 φορές

Οι επισκέπτες λένε ότι το αποκατεστημένο αυτό ριάντ αξίζει όσο ένα παλάτι. Πλακόστρωτες καμάρες διακοσμούν την ιδιοκτησία που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 4 επισκέπτες.

Οι τιμές ξεκινούν από 40 δολάρια ανά διανυκτέρευση και βρίσκεται στην καρδιά της Μεντίνα.

Παραθαλάσσια βίλα (Κοτόρ, Μαυροβούνιο) – λίστα αγαπημένων: 52.964 φορές

Με μια ανεμπόδιστη θέα σε δύο πανέμορφα νησιά του Κόλπου του Κοτόρ, αυτή η βίλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Airbnbs στην Ευρώπη.

Το ακίνητο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερις επισκέπτες και περιγράφεται ως ιδανικό για οικογένειες.

Μια βραδιά ξεκινά από μόλις 39 δολάρια ανά διανυκτέρευση και έχει μια εξωτερική τραπεζαρία για ονειρεμένα δείπνα.

iefimerida.gr 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί