Ξανθός: Δεσμεύτηκαν 5 εκατ. € για το νέο δρόμο από το Ηράκλειο στ’ Ανώγεια- Δημοπράτηση μέσα στο 2018

Σημαντικά έργα για την περιοχή των Ανωγείων και του ορεινού Μυλοποτάμου, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ανώγεια, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη δέσμευση κονδυλίων ύψους 5.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την κατασκευή του Νέου Οδικού ‘Αξονα που θα συνδέσει το Ηράκλειο, τα Ανώγεια και το Πέραμα και αφορά, στην αρχική φάση, την έναρξη των έργων στο τμήμα που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ανωγείων.

Στόχος είναι έως τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχει εγκριθεί η διάθεση της πίστωσης στην Περιφέρεια Κρήτης και στη συνέχεια να γίνει η δημοπράτηση του έργου έως το τέλος του 2018. Την έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης, ύψους 385.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς το Υπουργείο Πολιτισμού, για τη συνέχιση της ανάπλασης του Τουριστικού Περίπτερου στο “Ιδαίον ‘Ανδρο” με στόχο την ολοκλήρωση του έργου, εντός του 2019. Την έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, των τευχών Διακήρυξης για το έργο “Κέντρο Προβολής της Κτηνοτροφίας και της Βιοποικιλότητας στο Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη”, ύψους 1.040.000 ευρώ, έργο το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικά στη βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ανωγείων».

Ο υπουργός Υγείας έκανε ειδική αναφορά στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ανωγείων με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια οδοντιατρική φροντίδα και στη σημαντική αναβάθμιση του τομέα του ΕΚΑΒ Ανωγείων με το νέο σύγχρονο ασθενοφόρο που παραδόθηκε πριν από λίγους μήνες και είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί