Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι Ηρακλειώτες το Βιωματικό Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών στο ΜΦΙΚ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό του Ηρακλείου το Βιωματικό Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών που διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σε συνεργασία με το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών. Συγκεκριμένα 50 μικροί και μεγάλοι επισκέπτες συμμετείχαν σε τρία εργαστήρια το προηγούμενο Σάββατο, 11 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια των μονόωρων εργαστηρίων «Στη Χώρα των Σκιών» οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυθεντικά κομμάτια του θεάτρου σκιών από χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδονησία, η Τουρκία και η Ελλάδα, και να εμψυχώσουν τη φιγούρα που οι ίδιοι κατασκεύασαν.

Εμψυχωτές και διδάσκαλοι των εργαστηρίων της Χώρας των Σκιών ήταν ο Pep Beltran, διπλωματούχος  του Institud del Teatre της Βαρκελώνης, και η Πετρίνα Βάσσου, βραβευμένη ηθοποιός, ψηφιδογράφος και πολυπράγμων χειροτέχνισσα.

Το θέατρο σκιών είναι ένας από τους πιο παλιούς τρόπους έκφρασης της ανθρωπότητας. Οι ανθρωπολόγοι τοποθετούν την καταγωγή του στην προϊστορία, ενώ θεωρείται ο πρόγονος του κινηματογράφου. Σήμερα υπάρχουν σε όλον τον κόσμο πολυάριθμες ομάδες που διαδίδουν αυτήν τη χιλιετή τέχνη.

Η Διευθύντρια της Έκθεσης του Μουσείου, Λένα Μπορμπουδάκη, ανοιχτή στις προκλήσεις της Μουσειακής Αγωγής, έκανε τα πρώτα βήματα σε μία συζήτηση για μια επικείμενη συνεργασία με το Περιπλανώμενο Μουσείο στα χειμερινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί