Εγκαινιάζεται το Μουσείο Εκκλησιαστικών κειμηλίων στο Σμάρι

Στις 15 Αυγούστου, ανήμερα της Παναγίας, στις 11 π.μ. λίγο μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας, θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, Ξενώνα και Βιβλιοθήκης της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Σμαρίου, σε οίκημα που παραχωρήθηκε με δωρεά από τους κληρονόμους του Αριστείδη και της Στυλιανής Μουδάτσου. 

  Τα εγκαίνια συμπίπτουν με τις εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Πολιτισμού που συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, την Τοπική Κοινότητα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Σμαρίου από την Τρίτη 14 μέχρι και την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 και σίγουρα θα αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο έλξης των επισκεπτών του Σμαρίου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

  Στο χώρο εκτίθενται ιερά σκεύη από τον 18ο Αιώνα καθώς και έγγραφα και φωτογραφικό υλικό στο οποίο καταγράφονται οι θρησκευτικές και κοινωνικές δράσεις των κατοίκων του χωριού.

  Παράλληλα λειτουργεί Βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο, με ένα σημαντικό κομμάτι της βιβλιοθήκης του σημαντικού σμαριανού Γιάννη Χρονάκη, που έχει εμπλουτιστεί και από δωρεές βιβλίων από άλλους Σμαριανούς.

  Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και μικρός ξενώνας για τις ανάγκες της Ενορίας Σμαρίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί