“Πόλος έλξης” το φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας

Στο τρίπτυχο. Ποιοτητα, Ταυτότητα, Ανταγωνιστικότητα “επενδυουμε” Περιφερεια, φορεις, παραγωγοί και μέσω οργανωμένων δράσεων και του πολιτισμού, αναδεικνύουμε τα ποιοτικά προϊόνταμας,την κουλτούρα μας,τα ήθη,τα έθιμα ,τις παραδόσεις μας,τονισε Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης εγκαινιαζοντας στο Καστέλι Κισσαμου Χανιων το “11ο Φεστιβαλ Κιςσαμιτικης κουλτούρας “που οργανώνουν με επιτυχια ο Δήμος Κισσαμου-κοινωφελής Επιχείρηση με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Χανιων και του ΕΒΕΧανιων.

Παρουσία εκπροσώπων φορεων, εκθετών και πληθους κοσμου τελέστηκε Αγιασμός απο τον Μητροπολίτη Αμφιλοχιο, ενω την συνεργασία και στήριξη τους στο φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει 10 ημερες και προαγει τον πολιτισμο και ενισχύει-προβάλει τα Κρητικά προιοντα,το επιχειρειν,επισήμαναν στους χαιρετισμούς τους τόσο ο κ Αρναουτακης, όσο και ο Μητροπολίτης Αμφιλοχιος, ο Δημαρχος Θοδωρής Σταθάκης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικου Επιμελητηριου Χανιων Αντωνης Ροκακης, ο πρόεδρος της κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισσάμου Μιχαλης Κουφακης. Την σημαντικότητα επίσης του φεστιβαλ που αποτελει “πόλο έλξης” με πλούσιες εκδηλώσεις, ανέφεραν οι Αντιπεριφερειαρχες Αποστολος Βουλγαρακης, Νικος Καλογερης, ο π.Αντιπεριφερειαρχης-Περιφερειακος συμβουλος Παναγιωτης Σημανδηράκης, Αντιδημαρχοι, εκπρόσωποι του Πολιτισμού, του Αγροτικού τομεα,κ.α.

“ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ”ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ.ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Ο Δήμαρχος Κισσάμου μετα την τέλεση του Αγιασμού καλωσορίζοντας ολους, Αρχές, φορεις, εκθετες, αναφερθηκε στην επιτυχια του θεσμού και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηριου για την συνδιοργανωση που παράλληλα με την έκθεση των παραδοσιακών προιοντων περιέχει-οπως ανεφερε- πλούσιες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μεχρι το βραδυ της Κυριακής 19 Αυγούστου. Απο την πλευρα του ο Περιφερειάρχης ευχαριστωντας τον Δήμαρχο για την    συνδιοργανωση, αναφερθηκε στην κοινή προσπάθεια όλων και στις στοχευμένες δράσεις που χρειάζονται συλλογικά για την προώθηση και ανάδειξη των παραδοσιακών μας προιοντων μέσω του πολιτιςμου μας.
“Για μια ακόμα χρονιά είμαστε εδώ στο φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας, για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η κίσσαμος για την ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών προϊόντων. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία και η συνέργεια μεταξύ όλων των φορέων και η πιστοποίηση των προϊόντων, ώστε ο πολιτισμός μας να αναδεικνύεται σε όλο τον κόσμο.” δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτακης, προςθετοντας, οτι, “μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να πετυχαίνουμε το στόχο να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα τα οποία να είναι ανταγωνιστικά στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Άρα, χρειάζεται ποιότητα και ανταγωνιστικότητα για καθετί που κάνουμε».

Ο Πρόεδρος ΕΒΕ Χανίων Αντώνης Ροκάκης στον χαιρετισμό του αφου αναφέρθηκε στην βοήθεια και σχεδιασμούς του Επιμελητηριου στην Επιχειρηματικότητα αυτή την δύσκολη περίοδο, τόνισε την σημαντικότητα του φεστιβαλ και την ιδιαιτερότητα της Κισσαμίτικης κουλτούρας.” Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα, γιατί η κίσσαμος είναι ο τόπος γέννησης μου. Η Κισσαμίτικη κουλτούρα ειναι πάρα πολύ δυνατή, είναι ιδιαίτερη, είναι κάτι μοναδικό, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιοχές της Κρήτης μας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε η κουλτούρα αυτή να ζει και να συνεχίσει και να αναπτύσσεται.” ανεφερε χαρακτηριςτικα μεταξύ άλλων ο κ Ροκάκης.

Οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών μετα την τελετη των εγκαινιων και τους χαιρετισμούς πέρασαν απο τα περίπτερα χαιρέτισαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους εκθετες-παραγωγους και παρακολούθησαν τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί