Μπελιμπασάκη: “Έτρεξα για να κερδίσω”- Τα βίντεο με τη συγκλονιστική της κούρσα

Χαρούμενη αλλά και αρκετά συγκινημένη εμφανίστηκε η Μαρία Μπελιμπασάκη μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, το οποίο συνδύασε με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (50.45).
«Προσπάθησα πολύ. Αισθανόμουν καλά πριν τον αγώνα και μπήκα για να κερδίσω. Πάλεψα όπως κάνω σε όλες τις κούρσες μου. Στα τελευταία μέτρα έχασα το βηματισμό μου κι έπεσα. Όλη τη χρονιά οι εμφανίσεις μου έδειχναν ότι θα τα κατάφερνα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Κώστα Ηλία, τους γονείς μου που είναι και οι… χορηγοί μου, το ιατρικό επιτελείο του ΣΕΓΑΣ που με βοήθησαν αποφασιστικά σε έναν τραυματισμό που είχα, ευχαριστώ όλους. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία. Αισθάνομαι μεγάλη λύπη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο κόσμος υποφέρει».

Η κούρσα

Η αθλήτριά μας σημείωσε παράλληλα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν της Φανής Χαλκιά με 50.56 από τις 12 Σεπτεμβρίου 2004 σε μίτινγκ στο Βερολίνο και κατέκτησε το 5ο ελληνικό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τζουστίνα Σβιέτι-Έρσετικ (Πολωνία) με 50.41 (κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη), η οποία κέρδισε πάνω στον τερματισμό την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και το χάλκινο η Λισανέ ντε Βίτε (Ολλανδία) με 50.77 και επίσης εθνικό ρεκόρ.

 

 

Η καταπληκτική κούρσα της Μαρίας Μπελιμπασάκη

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί