Συνελήφθη στο Ντουμπάι επειδή ήπιε ένα ποτήρι κρασί μέσα στο αεροπλάνο!

Σε άσχημους μπελάδες έμπλεξε μια 44χρονη Βρετανίδα στο Ντουμπάι, όπου συνελήφθη μαζί με την ηλικίας τεσσάρων ετών κόρη της επειδή ήπιε ένα ποτήρι κρασί στη διάρκεια της πτήσης από το Λονδίνο προς το εμιράτο!

Η Έλι Χόλμαν, μητέρα τριών παιδιών από το Κεντ, συνελήφθη από αστυνομικούς μόλις πάτησε το πόδι της μετά από οκτάωρη πτήση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι και οδηγήθηκε, όπως λέει, σε ένα κρατητήριο όπου η ζέστη και δυσοσμία ήταν ανυπόφορες.

Αν και έχει αφεθεί στο μεταξύ προσωρινά ελεύθερη, αντιμετωπίζει την πιθανότητα να πάει έως και ένα χρόνο φυλακή, καθώς η δικαστική της περιπέτεια δεν έχει λήξει.

Φθάνοντας στο εμιράτο στις 13 Ιουλίου η Βρετανίδα οδοντίατρος ενημερώθηκε ότι η βίζα της είχε λήξει κι έπρεπε να γυρίσει αμέσως πίσω στο Λονδίνο. Η γυναίκα λογόφερε με τους αστυνομικούς υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να μπει ξανά στο αεροπλάνο με το κοριτσάκι της για άλλη μια πολύωρη πτήση. Τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή όταν ένας από τους αστυνομικούς τη ρώτησε αν είχε πιει. «Του απάντησα είπα ότι είχα πιει ένα ποτήρι κρασί στη διάρκεια της πτήσης που μου πρόσφερε δωρεάν το προσωπικό της Emirate Airlines”, είπε η γυναίκα στη Daily Mail.

H Έλι Χόλμαν αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, αλλά της έχουν κατάσχει το διαβατήριο (Φωτογραφία: Facebook) H Έλι Χόλμαν αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, αλλά της έχουν κατάσχει το διαβατήριο (Φωτογραφία: Facebook)

Εκείνος της απάντησε ότι η κατοχή αλκοόλ, έστω κι αν έχει ήδη καταναλωθεί, διώκεται ποινικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την υποχρέωσε δε να δώσει δείγμα αίματος, που βγήκε θετικό για αλκοόλ. Η 44χρονη λέει ότι ένας από τους φύλακες στο κρατητήριο, όπου παρέμεινε επί τρεις ημέρες, προσπάθησε να της ξεριζώσει τις εξτένσιον μαλλιών. Τελικά αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με εγγύηση, αλλά μέχρι στιγμής η περιπέτεια της έχει στοιχίσει κάπου 30.000 στερλίνες για νομικά και άλλα έξοδα, αλλά και από την απώλεια ωρών εργασίας.

Οι Αρχές του Ντουμπάι της έχουν κατάσχει το διαβατήριο μέχρις ότου διευθετηθεί η υπόθεση, διαδικασία που μπορεί να πάρει έως και ένα χρόνο. Επέτρεψαν, πάντως, στον πατέρα της μικρής να πάρει την κόρη τους πίσω στην Αγγλία, όσο εκείνη παραμένει με φίλους στο Ντουμπάι αγωνιώντας για το μέλλον της.

Η νομοθεσία για την κατανάλωση αλκοόλ είναι πολύ αυστηρή στο Ντουμπάι, όπως επίσης και εκείνη για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και πολλοί δυτικοί τουρίστες που ταξιδεύουν στο εμιράτο ή και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς πολλά προβλήματα λόγω άγνοιας των νόμων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί