Ερώτηση Σ.Βαρδάκη για τη σύσταση τμημάτων ένταξης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Η ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη για τη σύσταση τμημάτων ένταξης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, θα πρέπει να παρέχει ίσες ευκαιρίες φοίτησης για όλα τα παιδιά, παρά τις μαθησιακές δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν κάποια από αυτά, ήταν το κυριότερο σημείο που υπογράμμισε με ερώτησή του στον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Σύμφωνα με την ερώτηση, σε πολλές περιοχές της χώρας, μαθητές που αποφοιτούν από τμήματα ένταξης Γυμνασίων, δεν τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε τμήματα ένταξης Λυκείων Γενικών ή ΕΠΑΛ καθώς αυτά δεν έχουν συσταθεί ακόμα. Η νομοθεσία προβλέπει ωστόσο τη σύστασή τους, εφόσον υπάρχουν περισσότεροι από 5 μαθητές – απόφοιτοι Γυμνασίου με διαγνωσμένα από το ΚΕΔΔΥ προβλήματα που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Λύκειο.

Ειδικότερα στο Ηράκλειο, έχει υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα σύστασης Τμήματος Ένταξης προς το Υπουργείο, καθώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη δημιουργίας του.

Επειδή βούληση της Κυβέρνησής αποτελεί πάντα η πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα για όλους με ίσες ευκαιρίες και επειδή η σύσταση Τμημάτων Ένταξης σε Λύκεια της χώρας όπου απαιτείται, αποτελεί μείζον κοινωνικό ζήτημα, ο κ. Βαρδάκης ερωτά τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την πρόθεσή του άμεσα να καλέσει τις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την υποβολή προτάσεων για σύσταση τμημάτων ένταξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την ερώτηση έχουν συνυπογράψει 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί