Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Ηρακλείου (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ηρακλείου) υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Πολιτικής Προστασίας-ΠΑΜ ΠΣΕΑ Γιάννη Λεονταράκη, των εκπροσώπων των Δήμων, της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας, των εθελοντικών οργανώσεων, των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης. Η έκτακτη σύγκλιση του ΣΟΠΠ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε ότι, το τελευταίο διάστημα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική έγινε έλεγχος των υποδομών σε όλους τους Δήμους της ΠΕ Ηρακλείου και υπήρξε συνεργασία προκειμένου να διασφαλιστεί η ετοιμότητα όπου και όταν απαιτηθεί. «Χρειάζεται απλή σκέψη και πρωτοβουλία και γίνεται χωρίς θόρυβο, χωρίς πανικό. Το πρόβλημα είναι πολιτικό είναι οικονομικό είναι θεσμικό και πρέπει να επενδυθούν χρήματα στην Πολιτικη Προστασία. Χρειαζόμαστε 2  ελικόπτερα Ericsson δεν μας δίνουν κανένα, κοστίζει, αλλά κοστίζουν πολύ περισσότερο 92 ζωές, κοστίζουν πολύ περισσότερο οι περιουσίες που καίγονται. Επαναλαμβάνω απαιτούνται χρήματα, οργάνωση, αποκέντρωση» είπε ο κ. Κουκιαδάκης και πρόσθεσε: «Στον «Κλεισθένη» που ασχοληθήκαμε όλοι με την απλή αναλογική, εμείς δώσαμε ως Ένωση Περιφερειών προτεινόμενες διατάξεις για την αντιμετώπιση έκτακτων κρίσεων. Προτείνουμε απλά πράγματα, όπως, αν συμβεί ένα έκτακτο περιστατικό να μπορεί ο Περιφερειάρχης ο Αντιπεριφερειάρχης να δίνουν άμεσες εντολές, επίσης να μπορούμε  να βάλουμε λάστιχα στα πυροσβεστικά οχήματα, να μπορούμε να βάλουμε βενζίνη στους εθελοντές που τους έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα και πληρώνουν από την τσέπη τους.  Έχουμε προτείνει τέτοιες λύσεις δεν τις ακολούθησαν και μας αναγκάζουν να παρανομούμε για να κάνουμε το αυτονόητο…» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Από την πλευρά του αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης ανέφερε, ότι, «υπάρχει προετοιμασία η καλή συνεργασία με όλους τους Δήμους, απαιτούνται νέα τοπικά σχέδια διαχείρισης με τα διαθέσιμα μέσα που έχουν και που θα είναι σε 24ωρη βάση διαθέσιμα παρέχοντας την απαιτούμενη υποστήριξη στην Πυροσβεστική στα Σώματα Ασφαλείας.  Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και βλέποντας το οργανόγραμμα της νέας δομής της πολιτικής  προστασίας, αυτό που παρατήρησα είναι ότι απουσιάζουν οι ΟΤΑ και πρώτου και δεύτερου βαθμού».

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί