Ο Shanshan “απειλεί” τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας

Στην ανατολική Ιαπωνία κατευθύνεται ο ισχυρός τυφώνας, Shanshan, ο οποίος συνοδεύεται από σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις μεταφορές στην περιοχή του Τόκιο.

Ο Shanshan είναι ο 13ος τυφώνας που πλήττει αυτήν την εποχή την Ασία κι αναμένεται να βρίσκεται τα μεσάνυχτα σε απόσταση περίπου 150 χλμ. από το Τόκιο, με ριπές ανέμου που θα φθάνουν τα 180 χλμ. την ώρα. Μάλιστα, θα περάσει αγγίζοντας την ανατολική ακτή, όχι μακριά από την πρωτεύουσα, πριν κατευθυνθεί ακόμη πιο βορειοανατολικά τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι Αρχές καλούν σε επαγρύπνηση λόγω του κινδύνου πλημμυρών, κατολισθήσεων, σφοδρών ανέμων και πολύ υψηλών κυμάτων ενώ καλούνται οι κάτοικοι να ακολουθήσουν τυχόν συστάσεις των αρχών για την εκκένωση περιοχών.

Διάφοροι δήμοι στη νομαρχία Σίμπα ζήτησαν από τους κατοίκους τους να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι εργαζόμενοι στην πρωτεύουσα και στα προάστιά της κλήθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους νωρίτερα απόψε, ώστε να μην κινδυνεύσουν αν υπάρξει επιδείνωση του καιρού και οι σιδηροδρομικές εταιρείες ειδοποίησαν το επιβατικό κοινό ότι μπορεί να ακυρωθούν ή να καθυστερήσουν δρομολόγια.

Επιπλέον, οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν πολλές εσωτερικές αλλά και διεθνείς πτήσεις από τα αεροδρόμια Χανέντα του Τόκιο και από το Ναρίτα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί