Με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρίας Κοζυράκη,  πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, με το νέο αντιπεριφερειάρχη Κρήτης αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Λεονταράκη.

 

Στην πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε εξαρχής σε ειδικά θέματα πολιτικής προστασίας. Έγινε εκτενής αναφορά στην πορεία και τα χαρακτηριστικά της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε, στην προετοιμασία, την ετοιμότητα και την αποτελεσματική κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Θέματα πυροπροστασίας καθώς και στοχευμένα θέματα πολιτικής προστασίας, τέθηκαν στο τραπέζι, όπως εξειδικευμένες δράσεις για πρόληψη τυχόν πλημμυρικών φαινομένων και σχέδια εκκένωσης ευαίσθητων περιοχών, με μεγάλη επικινδυνότητα σε περίπτωση έκτακτων φαινομένων.

 

Από τη συζήτηση διαφάνηκε η ανάγκη και η θέληση για συνεργασία μεταξύ κρατικής και αιρετής Περιφέρειας, πράγμα το οποίο επισφραγίσθηκε με τη συμφωνία να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, υπό τη σκέπη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ευρεία συνάντηση συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς, στην οποία θα συμφωνηθούν και θα εξειδικευθούν οι αναγκαίες δράσεις, ο ακριβής συντονιστικός μηχανισμός και το πλαίσιο άμεσης ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτων φυσικών φαινομένων στις κρίσιμες και πολυσύχναστες περιοχές της Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί