Αχτσιόγλου: Ενθαρρυντική εξέλιξη η μείωσης της ανεργίας κάτω του 20%

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι το ποσοστό της ανεργίας για πρώτη φορά, μετά τον Σεπτέμβριο του 2011, υποχώρησε κάτω από το 20%, ενώ, ειδικά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία έχει μειωθεί κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες.

«Η προσπάθειά μας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας με θεσμικές παρεμβάσεις και ελεγκτική δράση, καθώς και τα στοχευμένα προγράμματα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αποδίδουν καρπούς» υποστηρίζει η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι, με πλήρη συναίσθηση ότι το μέγεθος της ανεργίας εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την ελληνική κοινωνία, με στοχευμένες πολιτικές και αξιοποιώντας κάθε παραγωγική δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας, «συνεχίζουμε την προσπάθεια για την καταπολέμησή της».

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επιβολή της νομιμότητας στους χώρους δουλειάς, μπορούν να βελτιώσουν ουσιαστικά τη θέση του κόσμου της εργασίας.

«Πάνω σε αυτούς του άξονες συνεχίζουμε το έργο μας στο υπουργείο Εργασίας» τονίζει η κ. Αχτσιόγλου.

euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί